Instagram vender op og ned på dit feed

Den populære foto-app går væk fra kronologisk visning til fordel for et feed styret af en computeralgortime.

Flere danskere oplever allerede, at rækkefølgen på billeder i deres Instagram-feed er ændret. (© Instagram)

Synes du dit Instagram-feed ser lidt anderledes ud, end det plejer, så er ikke dig, den er gal med.

Det Facebook-ejede firma er nemlig for alvor begyndt at rulle den nye visning ud, som firmaet i marts offentliggjorde, de havde planer om at indføre.

Væk er den kronologiske oversigt, hvor det nyeste billede er først. I stedet har foto-firmaet nu adopteret Facebooks måde at sortere indhold på, hvor en computeralgoritme vælger, hvilke billeder du nok helst vil se.

I første omgang ændrer Instagram ‘blot’ på rækkefølgen, og sorterer altså ikke billeder fra, som det er tilfældet med opdateringer på Facebook, hvor det kun er udvalgt indhold, du bliver præsenteret for.

Bedre brugeroplevelse eller ej?

Grunden til at visningen ændres er ifølge firmaet “at forbedre brugeroplevelsen ved at vise de vigtigste øjeblikke først”.

Det er dog langt fra alle firmaets brugere, der er enige i det, hvilket en del mishagsytringer på Twitter vidner om.

https://twitter.com/deanjrobinson/status/740094542796357632

Ikke alle brugere vil opleve den nye sortering nu og her, men den er begyndt at rulle ud i Danmark, og inden længe vil alle få sorteret deres billeder af Instagrams algortime.

Instagram har i det hele taget været særdeles aktive med nye tiltag i år.

Udover ændringen af feedet, har firmaet fået nyt logo og løftet grænsen for, hvor lange videoer kan være fra 15 sekunder til 1 minut.

I den seneste opdatering til iPhone, er det nu også muligt at dele billeder ved hjælp af den såkaldte 'dele menu', så man ikke længere er nødsaget til at åbne Instagram-appen for at publicere billeder.

Facebook
Twitter