Internetsprog: Endelsen 'porn' betyder at nørde

(Foto: Sune Fritzen © DR)

Internettet påvirker vores talesprog. Det fremgik med al tydelighed, da det svenske sprogråd forsøgte at registrere ordet 'ogooglebar' - et ord svenskerne anvender om udtryk der ikke kan findes via en søgemaskine.

Et andet udtryk fra nettet, som sniger sig over i talesproget, er ord eller emner tilføjet endelsen '-porn'.

Som jeg kommer ind på i So ein Ding mandag d. 29. april, så er '-porn' endelsen ikke en erotisk kobling med emnet, men et populært internetudtryk for at nørde et eller andet.

Uniformer, forladte steder, desserter, gadgets, maskiner, kirkegårde - you name it - og nettet har sat 'porn' efter det og lavet en blog af en slags.

Hvis man er papirromantiker og håbløst vild med det gammeldags trykte medie bøger, så er bookshelfporn.com et godt site at hænge ud på. Billede efter billede af bogreoler, boghandlere og biblioteker - som man ironisk nok sidder og beundrer fra sin computer.

(© Scanpix)

Når det kommer til 'googlebar'-heden, er et af de interessante aspekter ved 'porn'-udtrykket, at man risikerer at få nogle søgeresultater op, som ikke var tiltænkt - afhængigt af hvad det er man gerne vil finde.

Facebook
Twitter