Jagten på krokodillen: Nu skal den fanges

Fotograf Lars Ostenfeld er draget til Sydafrika for at følge jagten på en gigantisk krokodille, der skal fragtes hjem til en Zoo i Danmark. Forberedelserne til jagten er i gang.

Den er fundet. Nu skal den bare ind i kassen.

Vi er i Sydafrika for at hente en krokodille hjem til Falster i Danmark. Og den bliver kaldt Sobek - efter den egyptiske gud. Det mest syrede er, at mens du læser dette om vores forberedelser med at bygge en transportkasse til Sobek, er vi ved at fange krabaten med de smukkeste sylespidse tænder og panserhud.

Så snart vi sidder i lufthavnen og der er internetforbindelse igen, vil jeg sørge for at du kan læse mere om hvordan det går med fangsten.

Men først en opdatering på, hvor vi er nu.

Det er tirsdag aften. Solen er for længst gået ned bag et bjerg, der er dækket af mindre akacietræer og klokken er 21:37.

Kassen er ikke færdig

Jonas og Victor, som er her for at hente krokodillen, er stadig ikke færdige med at bygge transportkassen. De havde håbet at blive færdige på en dag og har været i gang siden klokken otte i morges – men de må se i øjnene, at de må fortsætte dagen efter.

Det er samtidig gået op for mig, når man snakker med de lokale, at kæmpen Sobek, slet ikke er så stor hernede i Sydafrika. Der er flere andre nilkrokodiller med samme eller næsten samme størrelse. Så hernede er han blot en blandt flere kæmper.

Og når man blot er en ud af mange, og tilmed er farlig for både mennesker og de andre krokodille, er det nemt komme til den konklusion, at Sobek bør aflives. Han betyder ikke noget.

Heldigvis ser Rene Hedegaard fra Krokodille Zoo anderledes på det. En krokodille, der er 'tilovers', er lig med en krokodille, man kan få til Zoo. Han har arbejde længe på at få ham – og dermed også redde ham. Og det er tæt på at lykkedes nu.

Meget kan gå galt

Sobek er doneret, men meget kan gå galt stadig. Det er en vild rejse, krokodillen skal ud på.

Krokodillen skal først fanges og hives ind i kassen. En gaffeltruck skal løfte kassen, der sammen med den 600 kg tunge krokodille vejer omkring 800 kg. Kassen skal på en lastbil og transporteres til Johannesburg lufthavn. Her skal den gennem tolden og tjekkes for, at sikkerheden er i orden. inden den skal ind i flyet.

Vi skal flyve i 10 timer og fra Frankfurt køre i en lastbil til Falster.

Her er kassen for stor til at kunne komme ind i Zoo og man skal derfor åbne den udenfor og via slidsker guide krokodillen ind i sit anlæg, Sobeks nye hjem.

I morgen er om noget point of no return! Når han krydser grænsen til Europa bliver han speciel. En ener. Den største simpelthen. Og endda så stor, at den andenstørste krokodille slet ikke kommer i nærheden af ham.

Kassen bliver færdig og spændingen og nerverne på opgaven i morgen onsdag begynder at kunne mærkes på os alle.

Facebook
Twitter