JAPAN: Ukendt besked-app tjener masser af penge

Besked-appen Line, som de færreste bruger udenfor Asien, tjente sidste år over 5 milliarder kroner.

Især Lines kunder i hjemlandet Japan bruger millioner af Yen på digitale klistermærker og andet gøgl i appen. (© Colourbox)

SYDØSTASIEN: Line er en besked-app i stil med Messenger, WhatsApp, Telegram og de andre, men har stort set kun brugere i Taiwan, Thailand, Indonesien og hjemlandet Japan.

Ikke desto mindre er Line lidt af en succes, på trods af en vis stagnation de seneste måneder, skriver Tech in Asia.

Line er nemlig det firma, der har tjent flest penge på downloads og In App Purchases i 2015 - hvis man altså lige undtager mobilspil, der er klart de største sællerter.

Det fremgår af en rapport fra analysefirmaet App Annie, som for nylig offentliggjorde tal for, hvor mange apps smartphone-brugerne havde hentet i 2015.

Facebook har brugerne, men Line tjener pengene

Det var ganske vist Facebook, der stjal overskrifterne, fordi firmaet ejer hele 4 af de 10 mest downloadede apps, men Line stod altså for en også ganske imponerende præstation, og en solid indtægt som de færreste apps kan måle sig med.

Line fungerer basalt set som flertallet af beskedapps, men har formået at få en stor del af de over 200 millioner aktive brugere til at købe virtuelle klistermærker, nuttede temaer, emojier og ikoner i stor stil.

Derudover laver Line også betalingsløsninger, spil, taxa-apps, en musiktjeneste og meget mere, selvom tallene ifølge Tech in Asia ikke afslører hvor meget af indtjeningen de står for.