Kæmpe millionbeløb kan være forsvundet i bitcoin-hack

Bitcoin-markedsplads kan have mistet helt op til 450 millioner kroner, men er ved at opgøre det fulde beløb.

Bitcoin-kursen er på himmelflugt, hvilket betyder at NiceHash til dagens kurs kan have mistet tæt på en halv milliard kroner. (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Bitcoin-markedspladsen NiceHash er blevet hacked, og er nu midlertidig lukket.

- Vores betalingssystem blev kompromitteret, og indholdet af NiceHash’s Bitcoin-wallet (en digital tegnebog, som Bitcoin er gemt i, red) er blevet stjålet. Vi arbejder på at finde ud af, det præcise antal bitcoins, der er forsvundet, skriver firmaet på sin hjemmeside.

NiceHash er derfor lukket ned de næste 24 timer. Firmaet har rapporteret hændelsen til de relevante myndigheder, som de arbejder sammen med, for at komme til bunds i sagen.

Omkring 450 millioner kroner kan være væk

Ifølge mediet Coindesk, som CNN henviseer til, cirkulerer NiceHash’s brugere et link til en hjemmeside, der viser den fulde beholdning, som angiveligt er forsvundet. Den opgøres til 4.736,42 bitcoins, som i lige nu er omkring 450 millioner danske kroner værd.

Tyveriet sker samtidig med at bitcoinkursen igen har sat rekord. I dag har den for første gang passeret 15.000 dollar - tæt på 100.000 kroner.

For blot en måned siden var kursen under det halve, og på det seneste år er kursen steget med svimlende 1.968 %.

Markedsplads for folk der udvinder bitcoin

Bitcoin er en såkaldt kryptovaluta, som kun eksisterer digitalt. Det betyder, at hvis man mister adgang til sin bitcoin-wallet, som de digitale penge er opbevaret i (fx glemmer koden), kan man aldrig få fat i dem igen.

NiceHash bruges især af folk der udvinder bitcoins, der der på engelsk kaldes mining. Mining er den måde nye bitcoins skabes på, hvilket foregår ved at computere kører nogle komplekse algoritmer, der beregner de transaktioner, som sikrer systemet.

I modydelse får de folk, der udvinder eller miner, selv bitcoins.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter