Kina vil droppe benzin- og dieselbiler

Kina har ikke sat et årstal på hvornår bilerne skal udfases, men det vil ske ”i den nærmeste fremtid”.

Kinas bilflåde vokser støt, og landet kæmper med smogproblemer - her i Beijing. Det kan måske også spille ind i beslutningen om snart at erstatte forbrændingsmotoren. (Foto: JASON LEE © Scanpix)

Regeringen i Kina arbejder sammen med myndigheder og ministerier på en plan, så bilindustrien skal stoppe produktion og salg af biler med forbrændingsmotorer.

Det fortalte Xin Guobin, der er viceminister for industri og informationsteknologi, ifølge flere kinesiske medier, på et møde i weekenden.

På mødet sagde Xin også, at udfasning af bilerne vil have enorm indflydelse på miljøet, og give ”momentum til at udvikle den kinesiske bilindustri”.

Det bliver især elbiler, som skal afløse de traditionelle diesel- og benzinbiler. Allerede i dag er Kina verdens største marked for elbiler, som man på kinesiske kalder for ”ny-energi-biler”. Sidste år blev der solgt 500.000 af slagsen.

Med forbuddet skal de 170 kinesiske bilmærker for alvor til at få skub i udviklingen. Det skal de udenlandske bilmærker også, der vil have en bid af det kinesiske marked, hvor der sidste år blev solgt i alt 28 millioner køretøjer.

I 2019 introducerer Volvo sin første elbil i Kina. Næste år kommer Ford med sin første hybridbil i landet.

Facebook
Twitter