Kinesisk mobilopkomling går efter struben på Apple

Xiaomis to nye kæmpe-telefoner, skal konkurrere med iPhone 6 Plus.

  • Lei Jun, founder and Chief Executive Officer of China's mobile company Xiaomi, speaks in front of a screen showing an image of an iPhone 6 Plus at a launch ceremony of the Mi Note in Beijing January 15, 2015. China's Xiaomi Inc staked its claim to Apple Inc's crown on Thursday as the world's third-biggest smartphone maker and most valuable tech start-up unveiled the flagship Mi Note, its challenger to Apple's iPhone 6 Plus. REUTERS/Jason Lee (CHINA - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS TELECOMS) (Foto: JASON LEE)
  • (Foto: JASON LEE)
1 / 2

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi brager derudaf, med vækstrater ingen andre mobilfirmaer pt kan matche.

Deres relativt billige, men samtidig veludrustede, Android-smartphones har taget Kina med storm og har smækket Samsung af pinden som det bedst sælgende mobilmærke i Kina, Nu går de i direkte kamp med det firma, som de har haft stor succes med at kopiere, nemlig Apple.

Xiaomi har netop præsenteret to phablets (store smartphones) Mi Note og Mi Note Pro, der skal konkurrere direkte med iPhone 6 Plus, som er populær i riget i midten.

Faktisk er Xiaomi gået et hak op i skærmstørrelse i forhold til Apples største telefon, med en skærm på massive 5,7 tommer.

Større men mindre end iPhone 6 Plus

For at føje spot til skade, blærede den Steve Jobs-inspirerede medstifter og direktør for det kinesiske mobillyntog, Lei Jun, sig under præsentationen med, at Mi Note med en kampvægt på 161 gram, er lettere end 6 Plus, trods den større skærm.

Men her stoppede Lei Jun ikke. Direktøren benyttede sig af lejligheden til at genere kameraet på de nye iPhones, der stikker en smule ud fra kroppen på telefonen.

For i Mi Note har kineserne formået at integrere kameraet helt fladt i telefonen, som endda med sine 6,95 millimeter er tyndere end iPhone 6 Plus. Dette på trods af at kameraet, ligesom den store iPhone, er udstyret med optisk billedestabilisering.

Pro udgaven, som kommer med en 8-core Snapdragon 810 processor, 4GB RAM og 64GB lagerplads, kommer på det kinesiske marked til marts for ca. 3.400 kroner, som hermed bliver den dyreste telefon Xiaomi indtil videre har sendt på markedet. Den billigere udgave kommer på det kinesiske marked om 2 uger til 2.900 kroner. Der er umiddelbart ingen forlydender om at telefonerne skulle kunne erhverves i nærheden af Danmark.

Xiaomi er det mest værdifulde nye firma

Xiaomi sendte sin første smartphone på gaden i midten af 2011, og har siden da haft enormt tryk på kedlerne, med en vækstrate i 2014 i omegnen af 240 procent.

På trods af at deres telefoner udover Kina stadig kun er tilgængelige på få andre asiatiske markeder, har firmaet sat sig på tredjepladsen over bedst sælgende mobilproducenter i verden, kun overgået af Samsung og Apple.

Xiaomi har netop rejst yderligere investorkapital på 7 milliarder kroner, hvilket gør firmaet til den mest værdifulde start-up virksomhed med en anslået markedsværdi på 294 milliarder kroner.

Ifølge firmaet selv, solgte de i 2014 over 61 millioner telefoner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter