København bliver genstartet i Minecraft

I sidste uge kunne verdens befolkning besøge Danmark i fuld størrelse i spillet Minecraft. Men Danmark kom hurtigt under angreb, og nu genstarter Geodatastyrelsen modellen.

Sådan ser Risskov i Aarhus ud i Minecraft - medmindre det er jævnet med jorden. (Foto: Skærmdump)

Det vakte opsigt fra nær og fjern, da Geodatastyrelsen torsdag slap en model af Danmark i 1:1 løs i computerspillet Minecraft.

Projektet er en model, der skal vise mulighederne i en række offentligt tilgængelige datasæt - men der skulle kun gå et par dage, før Danmark havde ændret udseende ganske radikalt.

- Flere store danske byer er blevet jævnet med jorden, og der er blevet bygget en masse nye ting rundt omkring. Vi har ikke helt overblik over det endnu, men vi vælger nok at genrejse København og de andre byer, siger pressechef i Geodatastyrelsen, Chris Hammeken til dr.dk/viden.

Andre fiktive bygninger bliver stående

Han forklarer, at det er ganske i spillets ånd at bygge op og rive ned, men da der er tale om en demonstrationsmodel, der kun har fået ganske få dage på banen, vælger styrelsen med stor sandsynlighed at genrejse byerne punktvist senere i dag.

Den punktvise fremgangsmåde skal sikre, at bygninger, som Minecraft-folket har tilføjet i resten af landet, ikke forsvinder.

- Demonstrationsmodellen skal jo vise, hvad der kan lade sig gøre, og så giver det ikke mening, hvis man besøger et land, hvor alt er jævnet med jorden. Men vi kan selvfølgelig ikke vide, om nogle river København ned igen, siger han.

Omfattende interesse

Interessen for projektet har været omfattende - og YouTubevideoen, hvor projektet demonstreres, har haft mere end 500.000 visninger. Historien om Minecraftudgaven af Danmark har især spredt sig via sociale medier.

De mange data fylder i alt 1TB, og modellen består i alt af 4000 milliarder Minecraftklodser.

Det var på forhånd ventet, at brugerne ville ændre på Danmark. Derfor havde holdet på forhånd slået muligheden for at bruge dynamit fra i modellen, og i øvrigt opfordret brugerne til at udbygge og ommøblere Danmark med varsom hånd.

Nogle brugere valgte dog i stedet at jævne byerne med jorden.