KOMMENTAR Hold så OP med at bruge din mobil når du cykler!

At cykle afsted mens man glor på mobilen er ikke bare dumt og ulovligt, det er også farligt - ikke mindst for de andre på vejene.

Ja, det er godt at cykle - men det er dumt at gøre det mens man bruger sin mobil...

Jeg ved ikke om det er fordi jeg bare er blevet ekstra opmærksom på det de seneste måneder, men jeg synes jeg ser flere og flere cyklister derude, som bruger mere tid på at glo på deres mobilskærme end på at orientere sig i trafikken.

Og det er ikke bare dumt og ulovligt, det er også farligt.

Var det så endda bare dem selv det gik ud over - men det er ligeså tit, at JEG må foretage drastiske undvigemanøvrer for at undgå at cykle ind i dem.

Jeg forestiller mig også at både fodgængere og bilister i ligeså høj grad bliver truet af de uforudsigelige mobil-cyklister, der på det nærmeste er kørende ulykkes-bomber.

Jeg pudser lige gadget-glorien

Ikke at hverken fodgængere eller bilister er grupper af mennesker, som er fri for samme tendens, nærmest tværtimod. Men nu er det altså lige cyklisterne jeg har set mig sur på.

Måske er det fordi jeg selv for nyligt har taget springet og købt et smart ur, som kan vise notifikationer fra mobilen, så jeg hurtigt (når jeg holder for rødt) kan se hvad der er sket, og ikke behøver hive telefonen op af lommen.

Det kan selvfølgelig også være distraherende, men det paradoksalt fine ved uret er, at det er så besværligt at bruge og har så få funktioner, at det i praksis er lige meget at prøve at betjene det under kørslen - og dermed altså nemmere at være opmærksom på trafikken.

Mobil-cykleriet har taget overhånd

Det er jo ikke fordi det er nyt-nyt at folk dimser med deres telefoner mens de cykler - det skete også i de glade dage med Nokia 3210'ere og andre klassikere.

Dengang var det bare meget mindre af vores hverdag, som foregik på mobilskærmen - og så kunne man i øvrigt godt sms'e med de fysiske taster uden at kigge, hvilket måske gjorde det en anelse mindre livsfarligt.

Idag lever mange - mig selv inklusive - en stor del af livet i en eller anden form for digitaliseret tilstand, med blikket konstant rettet mod en skærm, hvadenten det er mobilen, tabletten eller den bærbare.

Den store diskussion om hvorvidt det er en uheldig udvikling kan vi tage en anden gang.

Men vi kan vel for pokker blive enige om, at når ens adfærd sætter andre menneskers liv og førlighed på spil, så har det taget overhånd?

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1061601977223659

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter