Korrupt Silk Road-politimand forberedte flugt fra straf

Bitcoin-stjælende betjent blev fanget med kufferten pakket dagen før han skulle i fængsel. Kufferten afslørede hemmelige konti i Belize.

Betjenten stjal 20.000 bitcoins fra de handlende på narkohandelspladsen. Hver af dem er i øjeblikket lidt over 2500 kroner værd. (Foto: Jim Urquhart © Scanpix)

Historien om narkohandelspladsen på det mørke net, Silk Road, burde være slut - men den fortsætter alligevel med at udvikle sig på næsten filmmanuskript-agtig vis.

Sidste år modtog skaberen af narkohandelspladsen, Ross Ulbricht en livstidsdom, og i kølvandet kom så retssagerne mod nogle af de betjente, der optrevlede narkohandelspladsen, men efterfølgende selv havde udviklet lidt for lange fingre.

En af dem var den 33-årige betjent, Shaun Bridges, der i sidste uge skulle være begyndt af afsone 71 måneder i fængsel. Bridges har tilstået at stjæle penge i form at kryptovalutaen bitcoin fra de handlende på Silk Road-handelspladsen under sit efterforskningsarbejde.

Hemmelige konti

Torsdag i sidste uge blev Bridges alligevel anholdt -igen- i sit hjem i Maryland. De nærmere omstændigheder omkring anholdelsen er ikke afsløret, men ifølge sagens dokumenter havde Bridges bakket kufferten med identitetspapirer, kopi af pas, kontonumre på tre udenlandske bankkonti i blandt andet Belize, samt et USB-drev.

Politiet fandt også en Macbook, hvor serienummeret var skrabet af og dokumenter, der afslørede at hans kone har ansøgt om statsborgerskab i et andet land.

Silk Road-handelspladsen var hjemsted for både handel med narko, våben og stjålne kreditkort og meget andet. Handelspladsen fandtes kun på det såkaldte mørke net, og al betaling skete i bitcoin.

Siden lukningen af Silk Road er en række andre tilsvarende handelspladser dukket op på det mørke net.