Krisen hos Twitter fortsætter

Selskabets aktiekurs skrabede bunden i sidste uge - og nu smutter flere topchefer. Opkøbsrygter genopstår.

Twitters aktiekurs nåede bunden i sidste uge. Nu forlader fire topchefer selskabet. (Foto: ERIC THAYER © Scanpix)

Der er efterhånden temmelig langt mellem de gode nyheder om det sociale medie Twitter, hvis aktiekurs i sidste uge satte en foreløbig bundrekord. I sommer forlod daværende topchef Dick Costolo selskabet under stor opmærksomhed, og i weekenden besluttede yderligere fire fra selskabets topledelse at følge efter.

De fire er blandt andet chefen for den relativt nylancerede app, Vine. Det meddeler stifter Jack Dorsey på Twitter.

Det sociale medie har nydt massevis af hype og omtale de senere år, men de økonomiske resultater er ikke fulgt med, og Twitter har endnu til gode at aflægge blot et enkelt kvartalsregnskab med sorte tal.

Aktien banker ned

Aktien dykkede i sidste uge helt ned under de 17 dollars efter at have været helt oppe omkring de 75 dollars omkring jul i 2013.

Twitter har haft overordenlig svært ved at leve op til de forventninger, der var til selskabet, da det gik på børsen i efteråret 2013. Dengang lød forventningen, at Twitters brugertal ville fortsætte med at vokse eksplosivt, og at selskabet ville finde en vej til at udsætte brugerne for reklamer, uden at skræmme dem væk.

Selskabet har faktisk formået at vise vækst i brugertallet, men er vokset meget langsommere end ventet - og i april sidste år vakte det opsigt, da selskabet måtte erkende, at tidligere udmeldte forventninger til årets resultat var for optimistiske, og at omsætningen for hele året ville ende over 100 mio. dollars lavere end hidtil ventet.

Tab efter tab

I tredje kvartal af 2015 måtte Twitter rapportere om et tab på 131,6 mio. dollars. Trods de fortsatte tab, har Twitter dog kunne fremvise en stigende omsætning.

https://twitter.com/jack/status/691486263732383744

Uroen omkring Twitters slunkne tal og endnu mere slunkne aktiekurs har givet grobund for flere opkøbsrygter, herunder især vedholdende rygter om, at Google skulle være interesseret i at overtage det sociale medie. Google har gennem årene forsøgt at få gang i sociale medier som Orkut og Google+, og særligt sidstenævnte er født med funktioner, der minder om Twitter.

Google+ slog dog aldrig igennem.

IBM, Google eller mediemogul ?

Flere amerikanske medier har dog også spekuleret i, om så forskellige selskaber som Facebook, IBM eller mediemogulen Rupert Murdochs News Corp. kunne være blandt de mulige købere.

Twitter har lidt over 300 mio. aktive brugere, men sakker agterud i kampen om netbrugernes skærme. Senest er også Instagram trukket forbi

Twitter i popularitet. Selskabet tilføjer et par millioner nye brugere hvert kvartal. Til sammenligning havde Facebook ved udgangen af tredje kvartal 1,55 mia. aktive brugere og vokser med cirka 50 mio. nye brugere hvert kvartal. I Danmark er Twitter ganske lille og har, ifølge tal fra DRs egen medieforskning, blot fanget an hos nogle få procent af danskerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk