Kunstig intelligens kan hjælpe med at opdage hjerteproblemer

Det er blot et af de seneste eksempler på, hvordan kunstig intelligens kan understøtte lægerne.

Stetoskopet får kraftig konkurrence fra computeren. (Foto: Erwin Wodicka © Erwin Wodicka)

Forskere fra Stanford University har fundet frem til, at man kan træne en kunstig intelligens til at være bedre til at opdage hjerteproblemer end menneskelige eksperter. Det skriver MIT Technology Review.

Projektet på Stanford University trænede et neuralt netværk til at genkende uregelmæssigheder i patienters hjerterytme ved at præsentere den for 30.000 eksempler, indtil den kunstige intelligens selv havde lært at genkende nye eksempler.

Derefter testede man den kunstige intelligens’ præcision mod fem eksperter af kød og blod. Her var den kunstige intelligens mest præcis.

Bedre diagnoser

En kunstig intelligens kan være fremragende til at gennemgå store mængder data. Ofte langt bedre end mennesker. Men formålet med den kunstige intelligens er dog ikke at overtage lægernes job. I stedet er den kunstige intelligens et værktøj, der kan bruges til at hjælpe læger med at træffe de rigtige beslutninger hurtigere.

Også i Danmark er man begyndt at bruge kunstige intelligens til at hjælpe læger med at finde den rette diagnose.

Et forskerhold på Aalborg Universitet arbejder for eksempel i øjeblikket med at bruge kunstig intelligens til at diagnosticere tarmkræft.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk