London introducerer intelligent fodgænger-teknologi

Intelligente trafiklys skal hjælpe Londons borgere hurtigt og sikkert over vejen.

Intelligent teknologi skal være med til at styre trafikken i London. Kameraer kan se hvor mange fodgængere der skal over vejen, og justere hvor længe lyset er grønt derefter. (© Colourbox)

I løbet af sommeren 2014 kan det blive nemmere at komme over gaden i London.

Her introducerer man nu intelligente trafiklys, som kan styre hvor kort eller lang tid den grønne mand skal lyse, afhængig af hvor mange mennesker der skal krydse vejen.

Fodgænger-forsøget er en viderudvikling af et cykelprojekt ved navn SCOOT, som skal gøre trafikken mere sikker og mere flydende, og er begge en del af Londons mål om at reducere antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken med 40 procent i 2020.

Første forsøg med intelligent fodgængerteknologi

Det intelligente fodgængersystem gør brug af kamera-teknologi, som automatisk kan genkende hvor mange fodgængere der venter ved et lyskryds.

Hvis der er mange mennesker ved lyset, så øges tiden der er grønt for fodgængerne - potentielt helt frem til at alle fodgængere er kommet over -, mens at lyset slet ikke behøver at skifte til grønt, hvis der ikke står nogen og venter.

Forsøget bliver sat i søen af Transport for London, som har hovedansvaret for trafikken i den engelske hovedstad, og Londons borgmester Boris Johnson.

- Jeg er glad for at London er den første by i verden der afprøver dette helt nye udstyr, som vil være til gavn for fodgængere i byen. Det er et fantastisk eksempel på at London viser vejen frem ved at bruge det 21. århundredes teknologi, til at gøre det nemmere for folk at komme rundt i vores by. Innovation som denne er nøglen til at få trafikken i London til at bevæge sig effektivt, og gøre vores veje sikrere at bruge, siger borgmesteren.

Forsøget er en del af et større udviklingsprojekt, der via innovation og teknologi skal være med til at justere trafikløsningerne til at passe bedre til de lokale forhold i millionbyen.

Følg Nicolai Franck på Twitter via @NicolaiFranck

Facebook
Twitter