Londons borgmester: Droner skal løse trængselsproblemer

Londons borgmester Boris Johnson vil have droner til at bringe online-indkøb ud. Formålet er at løse den engelske hovedstads trafikproblemer - og så kunne han rigtig godt tænke sig sin egen private pakkedrone.

Londons borgmester Boris Johnson vil have droner til at levere varer købt på nettet, for at komme trængselsproblemerne til livs. På billedet ses DHLs drone, der leverer pakker til en lille ø i Tyskland. Det er dog stadig uklart, om dronetransport kan udvikle sig til at blive et byfænomen. (Foto: Ingo Wagner © Scanpix)

Londons borgmester, Boris Johnson, er ikke kendt for at holde igen med de store armbevægelser.

Således heller ikke ved en konference i Singapore, hvor han italesatte sin seneste drøm om, at droner inden længe skal levere de mange varer, der bliver købt på nettet.

- Vi har et problem folkens. Internethandlen leder til en kæmpe vækst i varevognstrafikken, der skal levere vores ting. Den vil gå op med 45 procent over de næste syv år. Det bliver frygteligt for trængslen i vores byer, sagde borgmesteren, inden han adresserede folk i salen direkte.

- Jeg kigger ud på dette fantastiske publikum, som er sprængfyldt med idéer og beder jer om at løse problemet…Og bliver det, som jeg håber, med droner? spurgte Johnson retorisk.

Johnson vil have sin egen pakkedrone

Men det blev hurtigt klart, at Johnson, udover at ville løse de trafikale udfordringer, også har en personlig drøm, han godt kunne tænke sig at få opfyldt.

- Jeg vil kunne kontrollere en app, der ikke bare gør det muligt for mig at hente mine varer med et enkelt tryk…Jeg vil have min egen personlige drone, som kommer og dropper min pakke lige netop der, hvor jeg ønsker det, sagde borgmesteren.

Boris Johnson er i Singapore som leder af en delegation der skal lancere den en asiatisk gren af den finansielle sektors teknologiprogram 'FinTech', som tilbyder et 12-ugers mentorprogram til unge iværksættere.

Blandt Johnsons mange andre ambitiøse ideer, har borgmesteren tidligere udtalt, at London skal fravriste titlen som 'teknologiens hovedstad' fra Silicon Valley, som er hjem for en lang række af verdens største internet- og teknologiselskaber, som Apple, Google og Facebook.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter