Luksuriøs elbil sætter norsk salgsrekord

Tesla's familiebil, Model S, har sat ny norsk rekord for antal solgte biler på en måned.

Det amerikanske el-bil firma Tesla, har med deres Model S sat en bemærkelsesværdig norks salgsrekord. Det er den bil der er blevet solgt fleste af på en enkelt måned i Norge nogensinde. (© Tesla Motors)

Mens elbil-eventyret lader vente på sig i Danmark, så har vores norske naboer for alvor taget de elektriske biler til sig.

Særligt har det amerikanske luksus elbilmærke Tesla vind i sejlene og i marts måned satte firmaet en bemærkelsesværdig norsk rekord.

Ifølge de officielle norske bil-salgstal, blev Tesla's familiebil Model S, med 1.493 solgte eksemplarer, den bil der er blevet solgt flest af på en måned nogensinde - og det er indtil videre den mest solgte bil i Norge i 2014.

Den hidtige månedsrekord skal man tilbage til 2006 for at finde, hvor der blev solgt 1.318 Subaru Forester.

For at sætte nordmændenes sult for Tesla i relief, så leverede Tesla 22.477 biler globalt i hele 2013.

Den billigste Model S koster 461.000 norske kroner (418.000 danske kroner), men alligevel har den altså i marts måned stået for over 10 procent af samtlige solgte biler i Norge.

Nordmændene er vilde med el-biler

En anden model som sælger godt i Norge er Volkswagen Up!, en bil der også har godt fat i danskerne.

Men ifølge norsk TV2, så er det særligt den elektriske udgave af den lille bil der trækker salget op.

I de seneste år er det dog en anden Volkswagen-model, som har været nordmændenes foretrukne, nemlig den klassiske Golf. Og der er også den, man finder på andenpladsen over mest solgte biler i marts.

Netop Golf kommer i en elektrisk udgave senere i år, så med kombinationen af nordmændenes sult for elbiler og en traditionelt populær bil ser det ud til, at tyskerne har et regulært hit på hånden i Norge.

Facebook
Twitter