Mand kasserer harddisk med bitcoins for 41 mio. kroner

Walisers harddisk ligger dybt nede i gigantisk skraldebunke - og indeholder en formue.

Waliseren James Howells har kasseret sin harddisk hvorpå hans bitcoins til en værdi af 41 millioner kroner lå. Bitcoins er at sidestille med kontanter. Hvis først filen med de digitale penge er væk, så er de mistet. (Foto: rob245 © Iris)

Det er ikke mange dage siden, at historien om en heldig bitcoin-millionær fra Norge florerede på internettet.

Norske Kristoffer Koch blev nemlig temmelig velhavende, da han lokaliserede sine 'glemte' bitcoins, der var gået fra at være næsten værdiløse til at have en værdi på 5 millioner norske kroner.

Ligeså heldig kan man ikke sige, at waliseren James Howells er.

Howells havde efter eget udsagn købt 7.500 bitcoins i 2009, da den digitale valuta stort set ingen værdi havde.

Men uheldet var ude, og Howells spildte væske i sin computer. Waliseren skilte derefter sin computer ad, og gemte i første omgang sin harddisk i en skuffe.

Havde glemt at bitcoins lå på hans harddisk

Da Howells tidligere i år ryddede op i sine ting, smed han harddisken ud.

- Jeg gemte harddisken i en skuffe i mit kontor i tre år uden at skænke det en tanke - og havde glemt alt om bitcoins, fortæller Howells til BBC Radio Wales.

Men da historien om den heldige nordmand dukkede op i medierne, kom Howells i tanke om, at han havde købt de 7.500 bitcoins i 2009 - og at de lå på hans nu kasserede harddisk.

Med bitcoin-kursen, der netop har passeret 1000 dollars, har de 7.500 bitcoins nu en værdi på 41 millioner danske kroner.

Harddisken er gemt i gigantisk skraldebunke

Howells var overbevist om, at han havde hentet alt data ud af sin gamle harddisk, inden han kasserede den. Men en søgning i sine back-ups gav ikke pote, og han tog derfor ud til den losseplads, hvor hans harddisk er endt.

- Da jeg henvendte mig til chefen på lossepladsen, tog han mig med hen til den nuværende affaldsbunke, og da jeg så den - den er på størrelse med en fodboldbane - var min første tanke, "den finder jeg aldrig".

- Chefen fortalte, at de ting, som er endt på lossepladsen for tre-fire måneder siden, formentlig ligger 1-1,5 meter nede i bunken. Han bekræftede mine bange anelser.

Ingen penge til eftersøgning

- Han sagde, at når der i forbindelse med politiundersøgelser ledes efter bevismateriale, så kommer der 15-20 mand i fuld beskyttelses-gear med gravemaskiner og hunde.

- Men virkeligheden er, at jeg hverken har penge eller mulighed for at få sat det arbejde i værk uden at kunne garantere en betaling, slutter den triste waliser interviewet med BBC.

Bitcoins er at sidestille med kontanter. Mister man den fil, som indeholder ens bitcoins, så er de væk.

Facebook
Twitter