Mand tilstår iPhone-fiskeri af kendissers nøgenbilleder

En 36-årig mand har tilstået i en to år gammel sag om tyveri af nøgenbilleder og sex-videoer fra kendissers iCloud-konti. Han snød dem med emails.

En af de slibrigste sager om tyveri af private oplysninger i årevis, resulterer nu med stor sandsynlighed i en fængselsstraf til en 36-årig amerikansk mand.

Han har nemlig tilstået alt i sagen, der gik ud over stribevis af kendte, fortrinsvis amerikanske kvinder, der gennem en længere periode havde den 36-årige mand som uindbudt gæst i deres icloud- og Google-konti.

iCloud er den online lagerplads hos Apple, som iPhones bruger til backup af blandt andet billeder - mens man med adgang til en persons Google-konto har bred adgang til mails, kalender, søgehistorik og et væld af andre ting.

Gennem to år

Manden har tilstået, at han havde skaffet sig adgang til mere end 100 konti på iCloud og hos Google gennem en periode fra 2012 til 2014. De mange stjålne data begyndte dog først at dukke op på nettet i 2014, hvor man i første omgang formodede, at det var en svaghed i iCloud, der var havde været hullet, hackeren kom igennem.

Først senere viste det sig, at han faktisk blot snød sig til kendissernes logindetaljer via et såkaldt phishing-angreb, hvor han sendte dem mails, der så ud som om de kom fra Google eller Apple, hvori han bad om deres kodeord og brugernavne.

Stribevis af mennesker, både kendte og ukendte, faldt i med begge ben, og gav dermed manden adgang til mindst 50 iCloud-konti og 72 gmail-konti, fremgår det af sagens dokumenter.

Delte det ikke

Blandt materialet på de mange iCloud-konti, var mange nøgenbilleder, herunder af flere kendte.

Den 36-årige mand nægter dog at have lagt materialet ud på nettet, og der er fortsat ikke klarhed over, hvordan billederne og videoerne er endt med at ryge ud på nettet. Det skete i 2014.

Manden kan se frem til 18 måneder i fængsel for forseelsen - men straframmen er op til fem år.