Mark Zuckerberg: I fremtiden vil vi telepatere til hinanden

Facebook-stifteren forudser en fremtid, hvor vi kan sende tanker til hinanden.

Mark Zuckerberg regner med, at teknologi i fremtiden vil gøre os i stand til at sende tanker direkte til hinanden. (Foto: Jose Niguel Gomez © SCANPiX)

Facebooks stifter og direktør Mark Zuckerberg afholder jævnligt 'Townhall Q&As' på Facebook, hvor han i en times tid tager imod spørgsmål fra det sociale netværks brugere.

En af disse spørge-sessioner fandt sted i går, og der faldt et par interessante bemærkninger af fra den 31-årige mangemilliardær. Særligt i forbindelse med hvordan han ser fremtidens kommunikation udvikle sig.

En bruger ved navn Marcel Rukeltukel stillede spørgsmålet "Hvad kommer der til at ske med Facebook i fremtiden?", hvilket fik Zuckerberg til at komme med en opsigtvækkenede melding.

- Jeg tror vi en dag vil blive i stand til at sende komplette tankemønstre og følelser direkte til hinanden ved hjælp af teknologi. Du vil blive i stand til at tænke på noget og dine venner vil med det samme få mulighed for at opleve dine tanker, hvis du ønsker det, skrev Zuckerberg og tilføjede:

- Det ville være den ultimative kommunikationsteknologi.

Zuckerberg satte ikke årstal på hvornår han tror, vi når dertil, men på vejen derhen forudser han, at Virtual Reality vil spille en stor rolle i vores kommunikationsmønstre.

Arnold 'Terminator' Schwarzenegger stillede spørgsmål

Om det var den melding, der fik Arnold Schwarzenegger til at komme på banen, vides ikke.

Men efter først at have fået bekræftet, at Zuckerberg i sit travle liv har tid til at motionere, havde Mr. Terminator et tillægsspørgsmål til Facebookstifteren: "Vil maskinerne vinde?"

Dette afviste Zuckerberg dog blankt - efterfulgt af en smiley.

Laser skal sætte internethastigheder i vejret

Zuckerberg blev også spurgt til fremtiden for hans (noget kritiserede) projekt internet.org, hvis fokus er at give begrænset internetadgang til verdens fattigste og bringe internettet til fjerne egne af kloden.

- Du kan forvente, at alle vil være forbundet i fremtiden, skrev Zuckerberg.

Herefter gentog han, at man arbejder på, at droner, satellitter og laser skal være med til at bringe internettet til områder, hvor det ikke umiddelbart er muligt at lave kablet internet.

Få timer efter skrev Zuckerberg en opdatering på Facebook med billeder af et nyt laser-kommunikationssystem udviklet af internet.org, som ifølge Zuckerberg kan være med at øge hastigheden markant på dataoverførsel over lange distancer. Yderligere detaljer om laserprojektet, skulle blive offentliggjort inden så længe.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter