Maskinen-mennesket: 4-1

Googles kunstige intelligens, AlphaGo, vandt også femte match mod verdensmesteren i det ældgamle spil, Go.

Lee Se-Dol tabte til maskinen i Go. Et markant nederlag for et menneske mod kunstig intelligens. (Foto: JEON HEON-KYUN/POOL © Scanpix)

Med slutcifrene 4-1 vandt maskinen, Googles kunstige intelligens AlphaGo over den koreanske verdensmester i spillet Go, Lee Se-dol.

Sedol havde ellers efter tre nederlag endelig fået en sejr hjem over maskinen, men det varede ikke ved, og koreaneren måtte mandag se sig besejret i det femte spil mod AlphaGo.

Det 2500 år gamle spil Go har ry for at være svært tilgængeligt - også for maskiner, fordi det kræver en vis grad af intuition, og derfor anses for at være svært for en kunstig intelligens at forholde sig til.

Loading preview...

Der var en million dollars på spil for Lee Se-dol, men efter at AlphaGo vandt, vil beløbet nu blive doneret til velgørende formål.

AlphaGo havde ellers kvajet sig i begyndelsen af spillet, men genvandt altså momentum og slog Lee Se-dol efter en lang, tæt kamp.

Lee havde på forhånd ventet, at han ville vinde fem gange i træk - og også holdet bag AlphaGo, det Google-ejede britiske selskab DeepMind, har udtrykt forbløffelse over maskinens evner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter