Medie: Google-koncern vil sælge robot-division

Alphabet, Googles moderselskab, vil afhænde robotdivisionen Boston Dynamics. Robotterne er for langt fra at kunne sælges, forlyder det.

Robotten Alpha fik 14 mio. visninger på Youtube - og er skræmmende livagtig. (Foto: Skærmdump fra video)

De ligner en slags sære robot-mennesker, hunde og andre dyr - og verden har gyset og ladet sig fascinere af Youtube-ideoer med de livagtige robotter fra Boston Dynamics. Men de er også alt for langt fra at være færdigudviklede, og nu vurderer ejeren - Google-koncernen Alphabet, at der er for lange udsigter til at der kommer egentlige produkter ud af anstrengelserne.

Samtidig har der været flere rapporter om spændninger i samarbejdet mellem Boston Dynamics og resten af koncernen.

Det får nu Alphabet til at sætte Boston Dynamics til salg, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Købte stort op

Mulige købere er den japanske Toyota-koncern og Amazon.

Det daværende Google, der nu har skiftet navn til Alphabet, var ellers på kraftig robot-shopping for nogle år siden, hvor selskabet købte frisk op af små virksomheder med speciale i robotter.

Her var Boston Dynamics allerede dengang et af de mest fremmelige selskaber, der havde kontrakt med det amerikanske militær, og som arbejdede på menneskelignende robotter eller velkendte hunderobot, Big Dog, der var tænkt til at bære tunge ting for soldater i kamp.

Gys smitter af

Den blev dog aldrig et produkt, hæren var interesseret i at købe, og sidste år indstillede militæret så sine tests af robotten, der larmede for meget til at være brugbar.

Google købte Boston Dynamics i 2013 og i forbindelse med en omorganisering af selskabsstrukturen, blev robotsatsningerne sidste år rullet ind i Googles fremtidsdeling, kaldet Google X. Det gjorde Boston Dynamics imidlertid ikke.

Googles PR-afdeling har tidligere udtrykt bekymring for, i hvor høj grad de lidt skræmmende robotter fra Boston Dynamics smitter af på Googles image.