Microsoft beklager fejl: bitcoins bydes igen velkommen

Selskabet beklager fejl om bitcoins, der ikke bliver droppet som først annonceret.

Du kan godt betale med bitcoins hos Microsoft alligevel, fortæller selskabet nu. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

Mens den digitale valuta, bitcoin, ellers har været gennem så grueligt meget turbulens, fik systemet sent mandag alligevel lidt oprejsning, da Microsoft måtte beklage, at selskabet havde meddelt sit farvel til bitcoin som betaling i Microsofts digitale butikker.

Nyheden rullede mandag, da det kom frem, at Microsoft havde opdateret sit netsted og skrevet, at selskabet ikke længere vil acceptere kryptovalutaen som betalingsmiddel.

Men det var altså en fejl, forklarer Microsoft nu.

Selskabet har efterfølgende fjernet den side, hvor det ellers stod skrevet, at man ikke længere kunne betale med bitcoins, kun dem, man i forvejen havde på sin konto hos selskabet. Microsoft sælger spil, musik, software og så fremdeles online.

Blakket ry - men i bedring

Bitcoins har traditionelt haft et lidt blakket ry, der ellers har været i stærk bedring det seneste års tid, efter at flere seriøse firmaer og investorer er kommet til, og også på grund af, at netop selskaber som Microsoft er begyndt at acceptere møntfoden.

Tidligere var bitcoins mest kendt for at være den foretrukne møntfod på nettets narkohandelspladser og blandt fx kriminelle bagmænd til angreb med fænomenet ransomware.

Kursen på en bitcoin har været stærkt svingende de sidste par år, ikke mindst efter at en af de centrale udviklere tidligere på året vendte systemet ryggen og erklærede, at eksperimentet var slået fejl.