Microsoft fjerner Wi-Fi deling fra Windows 10

Dele af den udskældte tjeneste Wi-Fi Sense bliver taget helt ud af Windows 10.

Snart kan det ikke længere lade sig gøre at dele sit netværk med alle sin Facebook-venner i Windows 10. (© dr)

- Vi har fjernet Wi-Fi Sense funktionen, som gør det muligt at dele dine Wi-Fi-netværk med dine kontakter, og at du automatisk kan logge på netværk, dine kontakter deler.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Funktionen i Windows 10 var ellers tænkt som en nem og bekvem måde at lade sine kontakter logge på ens hjemmenetværk, uden at skulle give dem koden.

Ifølge Microsoft fjernes funktionen, fordi omkostningerne ved at opdatere koden ikke stod mål med antallet af brugere.

Fjernes til sommer

Den automatisk Wi-Fi- deling blev oprindeligt kritiseret for at give folk, man kun kender perifert - fx alle ens Facebookvenner - adgang til ens netværk.

Microsoft afviste dog, at det var et problem.

Ifølge firmaet, var det kun ens internetforbindelse man gav adgang til, uden at det betød, at 'vennerne' kunne se andre computere eller diske på netværket.

Delefunktionen i Wi-Fi Sense vil blive fjernet i den store såkaldte Anniversary Update, som kommer til Windows 10 til sommer.

Microsoft beholder dog den anden del af Wi-Fi Sense, nemlig muligheden for at ens PC automatisk kan forbinde til offentlige netværk.

Netop denne funktion har været ganske udskældt af sikkerhedsekperter, da tilslutning til åbne Wi-Fi-netværk (fx på en café på ferien) udgør et af de meste klassiske sikkerhedsproblemer for almindelige brugere.

Enhver kan oprette et åbent netværk, og når computere så logger på det, er det nemt for folk med slette hensigter, at komme videre ind i PC'en.

Dog er det nemt at slå den automatiske tilslutning til netværk fra. Du kan se hvordan man gør det lige her (der er tip nummer 8).

Facebook
Twitter
Emner: