Microsoft kopierer succes-app til arbejdspladsen

Teams er navnet på en ny app, der skal gøre kommunikation på arbejdspladsen lettere og mere flydende. Helt ligesom Slack.

Microsoft satser på at chat-kommunikation kan erstatte mange emails. (© Skærmbillede fra Microsoft-video)

Microsoft har gang i en seriøs copycat-uge.

Først introducerede de ‘Flow’, en klon af den populære tjeneste IFTTT (IF This Then That ), der forbinder forskellige internettjenester og automatiserer rutiner, der ellers skal gøres manuelt.

Dagen efter løftede Microsoft så sløret for ‘Teams’ - en klon af Slack, som er en service der ofte er blevet kaldt ‘email-dræberen’.

Den chatbaserede kommunikation i Slack evner at fjerne nærmest al intern email-kommunikation hos teams og redaktioner, og er blevet et standardværktøj i rigtig mange teknologi- og medievirksomheder. Succesen har gjort, at Slack nu har en markedsværdi på 4 milliarder dollars.

Det er ikke gået Microsofts næse forbi, og derfor er de nu klar med deres eget forsøg på at lave en kombineret email- og Slack-dræber.

At Microsoft prøver at spise Slacks frokost er heller ikke gået Slacks næse forbi. Som respons indrykkede de derfor i går en helsides annonce i New York Times med overskriften “Dear Microsoft”, hvor de giver Microsoft gode råd til, hvordan man skaber en succesfuld teamkommunikations-service.

Kommunikerer i forskellige fællesskaber

Microsofts Teams er altså designet til at gøre kommunikation meget mere smidig, end man oplever i de frygtede masse-emails, der stadigvæk hærger og spilder folks tid i mange organisationer.

I stedet kommunikerer man i forskellige teams, hvor man har forskellige fællesskaber (kanaler) med forskellige grupper af folk. Selvfølgelig kan man også skifte til privat kommunikation, hvis det er påkrævet, eller hvis man ikke vil spamme de andre gruppemedlemmers feed.

Det betyder, at man har en række samtaler kørende løbende, hvor man hele tiden kan dele indhold og idéer, bede om hjælp, fortælle om hvad man arbejder på, eller endda bare hygge sig. Microsoft kalder det en “digital udgave at et åbent kontormiljø”.

Teams bliver ikke overraskende integreret med alle de andre produkter i Microsofts Office 365-pakke. Det betyder blandt andet, at man kan have en chat kørende i forbindelse med et fælles dokument og at Skype er bygget ind, så man nemt kan holde videomøder.

Integreret med andre apps og services

Slacks succes er i høj grad bygget på, at man nemt kan integrere en række andre cloud services.

Det betyder kort fortalt, at ændringer og updates fra andres services, man bruger, flyder automatisk ind i Slack, og at man omvendt kan opdatere andre services fra Slack.

Med andre ord er Slack derfor ikke bare en chat-app, men en platform.

Dette koncept har Microsoft også adopteret, og Teams er tænkt til at blive ét samlet sted for al kommunikation uanset hvilke apps og services, man bruger.

Det virker - derfor er konkurrencen hård

Tager man en tur på Twitter, finder man hurtigt ud af, at Slack allerede er et højt værdsat værktøj hos mange virksomheder.

Om Microsoft kan gøre det bedre, lige så godt eller bare ramme en anden målgruppe, finder vi ud af når Teams bliver rullet ud til de 85 millioner aktive office 365-brugere i løbet af første kvartal 2017.

Udvalgte brugere kan dog allerede fra i dag af få lov til at gå i krig med en preview-udgave af Teams.

Konkurrencen er dog benhård. Udover Slack og Microsoft, har også Facebook for nylig meldt sig på banen med Workplace, som er skåret over fuldstændig den samme kam.

Facebook
Twitter