Microsoft Office og Dropbox flytter ind hos hinanden

Nyt samarbejde skal gøre det markant nemmere at redigere og administrere office-dokumenter på mobilen og på nettet, hvis man bruger Dropbox og Microsofts Office 365.

Microsoft og Dropbox har indgået et tæt samarbejde, der skal gøe det lettere at integrere office-dokumenter med Dropbox. (© Dropbox / Microsoft)

Gem dine dokumenter fra Microsofts Office-apps direkte i din Dropbox. Eller rediger dine word og excel-dokumenter direkte i Dropbox på mobilen eller nettet.

Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Microsoft og Dropbox.

Da begge firmaer tilbyder lagerplads i ‘skyen', og begge ønsker at blive omdrejningspunktet for virksomheders arbejdsflow og dokumentdeling, er det en måske en smule overraskende, at de har valgt at gå sammen.

Men begge firmaer ser det som en forbedring af deres nuværende produkt.

Microsoft: Et af brugernes største ønsker

Ifølge Dropbox' produktchef Ilya Fushman har deres brugere tilsammen gemt i omegnen af 35 milliarder office-dokumenter, men særligt på mobilenheder, har det været kompliceret at redigere i disse, hvilket nu bliver meget lettere.

- I dag har brugerne en glimrende oplevelse på pc, og det vi opnår nu er, at de kan få den samme oplevelse på mobil og på nettet, siger Fushman.

Også Microsoft ser aftalen som favorabel, da Dropbox ikke er til at komme uden om.

- Det har været et af de største ønsker fra vores office-brugere, siger Amanda Lefebvre, som er product manager for online-udgaven af officepakken.

- Vi vil gerne arbejde, der hvor vores brugere arbejder, så det er en vinder for både Dropbox og Office-brugerne, siger hun.

Office-pakken er blevet til en abonnementstjeneste

Microsoft er igang med at flytte deres traditionelt stærke Office-forretning fra tidligere tiders salgs-strategi, til den nuværende abonnementsløsning Office 365. Både på firma og privatbruger-niveau stiger den forretning stødt.

Ifølge Microsofts nyligt lancerede kvartalsregnskab, abonnerer 7 millioner privatbrugere nu på Office 365, hvilket er en stigning på 25 procent sammenlignet med kvartalet før.

Dropbox har ifølge firmaet selv 300 millioner brugere. Men det er uklart, hvor mange af disse brugere der er aktive brugere, hvilket normalt defineres, som folk der har brugt en service indenfor den seneste måned. Ligeledes er det uklart, hvor mange der er betalende kunder, og hvor mange der bruger den begrænsede gratisversion af Dropbox.

De nye ændringer til henholdsvis Microsofts Office og Dropbox' iOS og Android-apps, vil blive rullet ud i løbet af få uger, mens at muligheden for at få web-versionerne til at spille sammen først kommer til næste år. Dropbox vil i løbet af et par måneder også være klar med en app til Windows telefoner og tablets.

Facebook
Twitter