Microsoft og Google afslutter fem års patentkrig

De to tech-giganter begraver stridsøksen, og vil i fremtiden arbejde sammen.

Google og Microsoft begraver stridøksen i langvarig patentstrid. (Foto: Ochakovsky Vladimir (Waldemarus) © waldemarus - Fotolia)

Efter fem års juridisk tovtrækkeri har Microsoft og Google indgået en aftale, der betyder at flere end 20 verserende patentsager nu har fundet deres afslutning udenfor retten.

Detaljerne om aftalen er særdeles sporadiske, og det vides ikke, om der er penge, der har skiftet side.

I en kort pressemeddelelse skriver firmaerne:

- Som en del af aftalen vil firmaerne frafalde alle verserende retssager om patentkrænkelser, herunder sagerne der vedrører Motorola Mobility.

Google har arvet retssag fra Motorola

Grunden til at Motorola særskilt nævnes er, at Google arvede en retssag mellem Microsoft og Motorola, da Google købte Motorola.

Patent-stridighederne startede netop med et Microsoft-søgsmål mod Motorola i 2010 for uretmæssig brug af firmaets patenter i Motorolas Android-telefoner.

Motorola var dog ikke sene til at sende et søgsmål den anden vej, da Microsoft angiveligt skulle have brugt Motorolas patenter i blandt andet deres spillekonsol Xbox.

Motorola blev afhændet til Lenovo i 2014, men flere patenter forblev på Googles hænder.

Indgår samarbejde i stedet

Af pressemeddelelsen fremgår det samtidig, at de to firmaer har planer om at samarbejde i fremtiden.

- Google og Microsoft har aftalt at samarbejde om visse patentsager og forventer at arbejde sammen på andre områder i fremtiden til gavn for vores kunder, skriver de to nye bonkammerater.

Google har før indgået lignende aftaler, blandt andet med Samsung.

Google har også tidligere indgået en aftale med ærkerivalen Apple, der minder en hel del om den aftale, der netop er indgået med Microsoft.

Viser Microsofts nye ansigt

Aftalen vidner også om, at Microsoft med Satya Nadella i direktørstolen for alvor har ændret stil.

Nadella har gennem en lang række beslutninger og strategiske tiltag vist, at han ønsker, at Microsoft samarbejder med firmaer, der bestemt ikke var anset som venner under den tidligere direktør Steve Ballmers regime.

Under Nadellas ledelse er flere af Microsofts apps og software, blevet udgivet til iPhone og Android før de er kommet til Microsofts egne enheder og styresystemer, og Microsoft-direktøren betragter tydeligt konkurrenternes platforme som en mulighed for at udbrede Microsofts services.

Nadella har for nylig selv demonstreret Microsofts software på iPhone, og Microsoft deltog såmænd også i lanceringen af Apples iPad Pro, hvor repræsentanter fra firmaet demonstrerede Office-pakken live på scenen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk