Microsoft siger farvel til Internet Explorer 9 og 10

Fra næste uge vil der kun blive udsendt sikkerhedsopdateringer til den nyeste version af Microsofts Explorer-browser.

Fremover vil Microsoft kun understøtte én udgave af Explorer-browseren. (© Scanpix og Microsoft)

Er du en af de mange millioner, der stadig bruger en gammel udgave af browseren Internet Explorer, kan det være, du skulle overveje at opdatere - eller helt finde en anden browser.

Microsoft oplyser nemlig, at selskabet fra 12. januar kun vil supportere den nyeste udgave af Internet Explorer, som er version 11.

I praksis betyder det, at Explorer 9 og 10 ikke længere vil blive udstyret med sikkerhedsopdateringer, at fejl ikke vil blive rettet, og at der ikke ydes support på de to ovennævnte udgaver.

Tiltaget kommer i forlængelse af udrulningen af styresystemet Windows 10, der netop har passeret 200 millioner installationer.

Den måske vigtigste grund til at Windows 10 blev lanceret som en gratis opdatering, var for at få brugerne til at opgive gamle versioner af Windows - eller sagt med et fagord, for at undgå fragmentering.

Netop fragmentering gør det besværligt for både Microsoft og app-udviklere at udvikle sine produkter, da man hele tiden skal sørge for, at produkterne fungerer på computere med uddaterede styresystemer. Og det er den helt samme grund til hvorfor Microsoft ikke længere ønsker at vedligeholde gamle versioner af selskabets klassiske internetbrowser.