Microsoft: Slut med elsket Windows-version på nye computere

Køber du en ny PC, er du nødt til at bruge Windows 10, meddeler selskabet, der ikke længere vil arbejde for at holde Windows 7 og 8.1 opdateret til nye processorer.

Ny PC er lig ny Windows i fremtiden, forklarer Microsoft (Foto: Mike Segar © Scanpix)

Microsofts nyeste skud på Windows-stammen, Windows 10, fortsætter med at dele vandene. Systemet, der gives væk til nogle eksisterende Windows-brugere som en gratis opdatering, har generelt fået en positiv modtagelse, mens nogle fortsat stædigt holder fast i ældre Windows-versioner, især det uhyre udbredte Windows 7.

Det kan de dog glemme alt om i fremtiden, hvis de vil have en ny PC, lød forklaringen fra Microsoft fredag i et blogindlæg.

Køber man en ny PC med den nyeste generation af Intel-processorer, skal man ikke gøre sig forhåbninger om, at den vil virke optimalt med Windows 7 eller 8.1. Microsoft vil nemlig ikke længere opdatere de to ældre Windows-systemer, så de virker med nyere processorer.

Udgår ikke

Undtaget herfra er en liste over enkelte nyere Intel-processorer til erhvervskunder, der fortsat vil kunne køre Windows 7 og 8.1. Heller ikke nye Qualcomm- eller AMD-processorer vil i fremtiden virke optimalt med ældre Windows-versioner.

De to ældre Windows-systemer udgår dog ikke, og vil fortsat blive vedligeholdt af selskabet - dog kun på ældre hardware.

Windows 10 blev frigivet i sommer og skal udgøre en samlet, fælles platform for både PC, Xbox, tablets og smartphones.

200 mio. brugere

Forleden meddelte Microsoft, at systemet nu er nået ud til 200 mio. enheder, hvilket er det hurtigste nogensinde. Windows 7 er dog stadig mest udbredt.

Windows 10 har modtaget en del kritik, særligt fordi Microsoft indsamler langt mere data om brugernes computere, end med tidligere versioner.

Microsofts nyeste skud på Windows-stammen, Windows 10, fortsætter med at dele vandene.

Opslået af DR Nyheder på 19. januar 2016