Microsofts fremtidsbrille kan nu købes… hvis man har dybe lommer

20.000 kroner skal man hoste op med, hvis man vil have tidlig adgang til Microsofts HoloLens.

HoloLens fungerer ved at lægge et digitalt lag henover virkeligheden. Teknologien kaldes augmented reality. (© Microsoft)

Godt halvandet år er der gået, siden Microsoft første gang præsenterede HoloLens for offentligheden.

Men allerede nu åbner Microsoft for alvor sluserne og gør HoloLens tilgængelig for alle “udviklere og business-kunder”.

Det skriver firmaet i et blogindlæg.

Dog er der den begrænsning, at man skal kunne præstere end adresse i USA eller Canada. Nå ja, og så skal man selvfølgelig have 20.000 kroner (3.000 dollars) til at brænde af på et udpræget beta-produkt.

Sådan kan den virkelige verden se ud, når den blandes med et digitalt lag. (© Microsoft)

Hvad er HoloLens?

HoloLens er lidt firkantet sagt en computerbrille, der kan vise virkeligheden, med et digitalt lag ovenpå. Microsoft kalder det hologrammer.

Teknologien kaldes også augmented reality, og er egentlig det samme, som Pokemon Go gør brug af. HoloLens er bare en hel del mere avanceret.

Brillen kan (i princippet) bruges til alt, lige fra at have et virtuelt fjernsyn hængende på væggen, til at bruge stuen som kulisse til dine computerspil.

HoloLens kan også give arkitekter mulighed for at gå rundt inde i en bygning, der stadig kun er på tegnebrættet, eller bruges til at give direkte instruktioner til en mekaniker eller håndværker, om hvordan man løser et problem, som fysisk er lige foran en.

Hurtig udvikling - men bliver det til noget

HoloLens lignede ved første øjekast et produkt, der måske kunne blive til noget engang i fremtiden.

Og selvom det stadig mere er en vision end et færdigt produkt, så har Microsoft ikke ligget på den lade side siden offentliggørelsen i januar 2015.

Allerede i starten af 2016 begyndte firmaet at sende de første udgaver ud til få udvalgte udviklere, og dagene hvor HoloLens var forbeholdt en lille lukket klub er altså nu talte.

HoloLens skal først være færdig om fire år

Spørgsmålet er så bare, om HoloLens virkelig bliver til noget, eller om det ender som det indtil nu mest omtalte computerbrille-projekt Google Glass, der stadig lever et sted mellem graven og en genfødsel i nye klæder.

Dog har Microsoft hele tiden haft det lange lys på i forhold til, hvornår brillen er klar til prime time.

Microsofts direktør Satya Nadella, sagde for et år siden, at HoloLens som færdigt forbrugerprodukt ligger cirka fem år ud i fremtiden. Så Microsoft har altså stadig fire år at løbe på.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk