Microsofts intelligente assistent skal være et geni

Microsofts digitale assistent Cortana skal boostes med værktøjer fra firmaets forskningsprojekt Einstein.

Cortana skal kunne svare på dine spørgsmål før du overhovedet vidste at du havde brug for hjælp... (Foto: Anders Høeg Nissen)

Mange drømmer om en personlig assistent, der kan lave alle de kedelige tjanser i hverdagen, og hjælpe med svar på alle éns spørgsmål.

Google har sin Google Now, Apples assistent hedder Siri, og Microsofts bud på en intelligent, digital hjælper hedder Cortana.

Ifølge Reuters vil fremtidige udgaver af Cortana ikke bare få et stort intelligens-boost, hun skal også være tilgængelig på både iPhones og Android-mobiler.

Einstein-IQ til Cortana

I forskningsprojektet Einstein arbejder Microsoft med at udvikle software, som i højere grad er i stand til at forstå brugerens kontekst, og dermed forudsige hvad han eller hun har brug for at vide.

Hvis mobilen kender klokken, din kalenderaftaler, dine vaner, dine søgninger, din position og meget mere, så vil den også med en vis sandsynlighed være i stand til at gætte på dine behov.

Næste generation af Cortana vil ikke bare vente på at blive spurgt, men have information og svar parat, før du overhovedet var klar over at du havde brug for hjælp.

Det er samme mål Google stræber efter med Google Now, der også har såkaldte 'kort' parat med information om vejr, trafik og så videre, når du åbner appen.

Microsoft vil ud på alle platforme

Udover et IQ-løft, som man første gang vil opleve på Windows 10 når det bliver lanceret i efteråret, så forlyder det via Reuters også at Cortana skal være tilgængelig på andre platforme.

Bliver det virkelighed er det et klart bevis på, at Microsoft vil fortsætte med at åbne sig mod omgivelserne i en grad der var uset for bare få år siden.

Satya Nadella, der har været direktør siden februar 2014, har siden sin ansættelse stået bag adskillige eksempler på samarbejder med konkurrenter som Dropbox og Apple.

Der er dog ingen garanti for at næste generation Cortana vil fungere efter hensigten, trods stor udvikling indenfor kunstig intelligens, taleforståelse og de andre nødvendige discipliner.

Et af Microsofts tidlige forsøg i samme retning, den irriterende kontorprogram-assisten Clippy, var for eksempel mere til grin end til gavn...

Facebook
Twitter