Netflix fortsætter med at høste brugere i stor stil

Netflix har fået næsten 5 millioner nye brugere de seneste tre måneder.

Netflix fortsætter sin vækst med godt 5 millioner nye brugere på tre måneder. På billedet ses produceren af Marvel's Daredevil, Steven DeKnight. Serien blev lanceret på Netflix tidligere på måneden. (Foto: PHIL MCCARTEN © Scanpix)

Netflix fortsætter sin eksplosive vækst.

Det er konklusionen efter at firmaet har offentliggjort det første kvartalsregnskab for 2015.

Her fremgår det, at streamingselskabet de seneste tre måneder har tilføjet 4,9 millioner nye abonnenter, hvilket var 800.000 flere end forventet.

Det positive resultat fik på kort tid Netflix-aktien til at stige med hele 13 procent.

Over 60 millioner brugere

Tilstrømningen af nye abonnenter var nogenlunde ligeligt fordelt mellem USA og de internationale markeder.

Det betyder, at Netflix har passeret 40 millioner brugere i USA og 20 millioner i resten af verden.

Streamingtjenestens samlede brugerantal er nu oppe på 62,3 millioner, hvoraf de 60 millioner er betalende kunder. Tilsammen streamede de 10 milliarder timers indhold på tre måneder, svarende til 160 timer per husstand.

Dollarkursen og moms rammer indtjeningen

Netflix havde i kvartalet indtægter for 1,4 milliarder dollars. Overskuddet var på 97 millioner dollars, hvilket oversteg firmaets egne prognoser på 79 millioner dollars.

Efter skat kunne Netflix registrere 24 millioner dollars i overskud.

Dette tal kunne have været endnu højere, havde det ikke været for den høje dollarkurs, som betyder, at firmaets indtjening fra de internationale markeder er mindre værd, når den bliver konverteret til dollars.

Desuden betyder nye regler i EU, at amerikanske firmaer ikke længere kan gøre brug af den lave moms i Luxembourg, men skal svare moms efter de enkelte landes rater.

Denne ekstraudgift har Netflix indtil videre valgt at betale selv, i stedet for at sende den videre til kunderne. Netflix oplyser, at det i gennemsnit har betydet, at de har skulle betale fem procent ekstra moms i EU.