Nordmand sætter ny Tesla-rekord... og kvitter sit job

Bjørn Nyland fra Oslo har formået at få sin Tesla P85D til at køre 728.7 kilometer på en enkel opladning. Rekorden blev sat i Jylland.

En glad Bjørn Nyland (til venstre) og vennen Morgan, efter de har sat ny verdensrekord i hvor langt, en Tesla kan køre på én opladning. (© Bjørn Nyland / Skærmbillede fra YouTube)

I Norge ligger Tesla Model S helt i top på salgslisterne, kun overgået af Volkswagen Golf.

Så det er måske ikke helt overraskende, at det netop er en nordmand, der har sat ny verdensrekord i, hvor langt en Tesla kan køre på en opladning - et koncept der kaldes hypermiling.

Bjørn Nyland formåede at presse 728.7 kilometer ud af sin Tesla P85D og overgik hermed den tidligere verdensrekord på 681,6 kilometer, som blev sat i Florida i 2012.

Satte rekorden i Danmark

Selvom Nyland er bosat i Oslo, valgte han at køre i Sønderjylland, fordi det flade danske landskab skulle medvirke til at holde batteriforbruget nede.

Rekordturen startede og sluttede ved supercharger-ladestationen i Rødekro.

Det tog Nyland og hans ven Morgan 18 timer og 40 minutter i effektiv køretid at sætte rekorden, som foregik med en gennemsnitsfart på 39 kilometer i timen.

De to nordmænd tillod sig at holde pauser på sammenlagt 1 time, så i alt tog det dem altså godt 20 timer at sætte den nye verdensrekord.

Turen er dokumenteret og lagt ud på Nylands YouTube-kanal, som hovedsaligt indeholder en lang række Tesla-videoer.

Verdensmesteren kvitter sit job

Om det er verdensrekorden, der har givet Nyland blod på tanden til at springe ud i noget nyt, skal vi lade være usagt.

Men nordmanden offentliggjorde umiddelbart efter på sin YouTube-kanal, at han nu har sagt sit job op som programmør på Oslo Universitet, for i stedet at flytte til Bodø i Nordnorge, hvor hans mor bor.

Her vil han satse på en karriere som YouTuber og samtidig spæde sin indtægt op ved at levere varer via tjenesten Nimber.