NSA-whistleblower takker østrigsk Facebook-aktivist

Edward Snowden er fuld af lovord om internetaktivisten Max Schrems efter formiddagens markante EU-afgørelse. Imens er Facebook gået i infight med østrigeren.

Snowden ønsker tillykke med afgørelsen på Twitter (Foto: FLORIAN DAVID © Scanpix)

Tillykke til Max Schrems. Du har ændret verden til det bedre,

Sådan lyder ordene fra den tidligere NSA-ansatte Whistleblower, Edward Snowden, efter at EU-domstolen tidligere i dag valgte erklære en dataudvekslingsaftale mellem EU og USA ugyldig.

Afgørelsen omhandlede klager fra den ustoppelige Facebook-aktivist Max Schrems, der oprindeligt havde klaget til det irske datatilsyn over at Facebook, som afsløret af Snowden, lader spionerne hos NSA kigge med i brugernes data.

https://twitter.com/Snowden/status/651384292728250368

Noget Facebook selv har afvist.

Kommentar-krig

Sagen ved EU-domstolen faldt ud til den 28-årige aktivists fordel, og her til eftermiddag kunne Snowden så lykønske Schrems, der - ifølge Snowden - har gjort verden til et mere sikkert sted.

Efter afgørelsen udsendte Facebook en håndfuld kommentarer til dommen - og straks efter valgte Max Schrems at udsende sine kommentarer til Facebooks kommentarer.

- Denne sag handler ikke om Facebook. Domstolens generaladvokat har tidligere sagt, at Facebook ikke har gjort noget galt, skriver en talsmand fra Facebook i en kommentar.

Straks efter Facebooks melding udsendte aktivisten Max Schrems sine kommentarer til Facebooks kommentarer. Heri skriver han blandt andet, at han har været ude af stand til at finde det sted i afgørelsen, hvor dommeren frikender Facebook for at gøre noget galt.

Facebook
Twitter