Nu er den her: Den selvkørende stol

Nissan afprøver selvkørende teknologi fra firmaets biler til at automatisere stole.

Nu behøver du snart ikke stå i kø eller gå længere. Mød den selvkørende stol. (Foto: © Skærmbillede fra Nissans YouTube)

For ikke så lang tid siden skulle alt være smart. Nogen husker måske smart-ringen, smart-bh’en eller måske endda smart-parykken.

De dage er allerede passé, og nu skal alt i stedet være selvkørende.

Sidste nye skrig er den selvkørende stol, som bil-firmaet Nissan eksperimenterer med.

Ifølge Nissan er stolen tænkt til “at gøre det nemt og sjovt at stå i kø”, fx på en restaurant.

Skal man tro Nissan, kan det ligefrem blive sjovt at sidde i kø. (Foto: © Skærmbillede fra Nissans YouTube)

I stedet for at overbelaste sine stakkels ben, kan man altså sætte sig på sin dertil indrettede, og lade stolen gøre det hårde arbejde med at rykke en plads frem, når den forreste i køen får et bord.

Teknologien er baseret på Nissans ProPilot teknologi, som allerede giver udvalgte modeller af det japanske firmas biler delvist selvkørende evner.

Den automatiserede stol er blandt andet udstyret med sensorer og et kamera, som gør den i stand til at finde vej - også når vægtsensoren konstaterer, at stolen er blevet forladt og skal køre om bag i køen.

Hvis du stadig ikke tror, det kan passe, har Nissan heldigvis lavet en video, der viser, hvordan det fungerer. Her ser man også, hvordan stolene kan bruges på museer og andre steder, hvor man skal følge en naturlig rute fra A-B.

Planen er, at den selvkørende stol skal testes i virkelig brug på udvalgte restauranter i Tokyo i 2017.

Har før lavet selvparkerende kontorstole

Nissan er i øvrigt ikke ny i den automatiserede stolebranche.

Firmaet har tidligere lavet en video med selvparkerende kontorstole.

Et enkelt højt klap er alt, det kræver at få stolene i et mødelokale til at køre på plads, så alt står helt skarpt til de næste, der skal bruge det.