Nu får færøske får endelig hjælp af Google

En kampagne for at få Færøerne på Google Street View har nu fået succes

Får har kortlagt Færøerne, nu får de hjælp fra Google (© Visit Faroe)

Nu kommer Færøerne endelig på Google Street View efter en sommer med en lang og sjov kampagne, der spredte sig globalt. Med kampagnen forsøgte en lille gruppe færinger og Visit Faroe Islands på humoristisk vis at klage til Google over, at øerne ikke var på Google Street View. I stedet for Google Street View introducerede de i stedet verden til ”Sheep View” og sendte får med solceller og kameraer ud på øerne for at filme 360 graders videoer og sende GPS-data med billeder til Google.

Google har nu reageret på kampagnen, og den amerikanske teknologi-mastodont har sendt yderligere udstyr til øerne, der gør det muligt at sprede flere kameraer rundt og dække øens veje. Gruppen er dog så glade for deres ”Sheep View”-løsning, at fårene får lov til beholde udstyr på og dækker øernes yderste egne skridt for uldklædt skridt.

”Sheep View” har uden tvivl været et ganske fænomenalt reklamefremstød for Færøerne, og det har samtidig givet verden en meditativ rejse på fåreryg. Perfekt brug af teknologi. Giv selv Sheep View et kig med denne video:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk