Nu fjerner Youtube vold og sex fra børne-app

Youtube Kids har i årevis fået kritik for ikke at sortere indhold, der er uegnet for børn fra, men nu sker det, siger Youtube selv.

Indtil for få dage siden kunne Youtubes børne-app finde på at anbefale videoer der absolut ikke er børnevenlige. Nu er mange af videoerne fjernet. (© ColourBox)

Det lyder nok fuldstændig indlysende, at børn ikke skal møde indhold med vold, sex og tortur, når de bruger Youtubes særlige børne-app, Youtube Kids. Alligevel er den Google-ejede videogigant i årevis blevet kritiseret for ikke at sortere præcis den slags indhold fra.

Men nu siger Youtube, at der bliver strammet op. Youtube forklarer, at de reagerer på en voksende trend, hvor indhold, der tydeligvis ikke er til børn, alligevel sniger sig forbi appens indbyggede filtre.

Gurli Gris drikker blegemiddel

For eksempel kunne man indtil for få dage siden finde videoer med Gurli Gris, der drikker blegemiddel eller bliver tortureret af en tandlæge. Et andet eksempel er en video, hvor Mickey Mouse bliver kørt ned af en bil og ses liggende i en blodpøl på vejen. Alle eksemplerne er nu fjernet.

Alligevel blev disse videoer anbefalet til børn, fordi skaberne igennem videoernes titler kunne snyde Youtubes anbefalingssystem til at tro, at indholdet minder om indhold, der overholder retningslinjerne.

En Youtube-kanal, hvor videotitlerne er volapyk, der er optimeret til at blive placeret højt i de mest populære søgninger. (Foto: DR Videnskab/Screenshot af Youtube)

Der findes en hel underskov af Youtube-kanaler rettet mod børn, der pumper indhold ud, der tilsyneladende ikke giver mening. Videoerne indeholder genkendelige figurer, men handlingerne kan beskrives som tilfældigt nonsens. Titlerne er ofte det rene volapyk af ord og sætningsfragmenter, som forsøger at afspejle, hvad der ellers er populært på Youtube Kids.

Youtube vil både stramme op for retningslinjerne for indhold, men også at sætte mere fokus på, om retningslinjerne bliver fulgt. Viceproduktchef Johanna Wright skriver i Youtubes eget blogindlæg om sagen, at indsatsen både skal drives af mennesker og kunstig intelligens.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk