Nu går det løs: Internationalt drone-ræs på forhindringsbane i Dubai

Dronerne skal dyste på en knap 600 meter lang bane med både smutveje og særlige 'joker-strækninger', når Drone Prix finder sted i næste uge.

Det er ikke kun fabriksmodeller som denne DJI, der skal ræse. Holdene kan modificere og bygge deres egne flyvere. (Foto: Steve Marcus © Scanpix)

I den kommende uge afholdes det internationale flyve-ræs Drone Prix i Dubai. Arrangørerne kalder det verdens første globale mesterskab for droner.

Drone-ræs er ikke noget nyt - der findes fx allerede en Drone Racing Liga - men i Dubai bliver der givet ekstra meget gas.

Dronerne flyver over 100 km/t, så der er pænt meget smæk på de små flyvere, når de skal rundt på den 591 meter lange bane.

Dronerne bliver oven i købet udsat for ekstra forhindringer som skal tackles i høj fart. Der er specielle steder med smutveje, såkaldte booststadier og en ‘joker-strækning’ med ekstra mange sving, dronerne skal navigere igennem.

100 hold og en kvart million dollars til de bedste

Der deltager flere end 100 hold, først i indledende heats 7. og 8. marts, og så vil de 32 bedste mødes i afsluttende runder 11. og 12. marts.

Nu er det jo Dubai, så der er også ganske anstændige præmier i Drone Prix, som i øvrigt er stiftet af blandt andre kronprins Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum.

$250.000 er der til vinderen, og så en hel række af ekstra-præmier, blandt til holdet som laver den hurtigste runde og til publikums favoritdrone.

Drone Prix har lavet denne lille stemningsvideo, hvor en drone racer mod en McLaren:

Drone vs McLaren in Dubai