Nu kan du bygge din egen taleassistent på få minutter

Alle kan nu udvikle services til Google Assistant - og det er virkelig simpelt.

Google gør det muligt at udvikle sin egen taleassistent helt uden at kode.

Hvis dit barn kom hjem fra skole i dag og fortalte, at klassen i løbet af dagen havde bygget en ‘personlig kok’, du kan tale med, og som kan hjælpe dig med at finde opskrifter, ville du måske synes, det lød lidt for godt til at være sandt.

Men faktisk er det scenarie nu ganske muligt.

Google har netop åbnet for, at alle kan udvikle tjenester, som gør brug af de kunstigt intelligente evner, firmaet har bygget ind i sin taleassistent Google Assistant.

Du skal ikke kunne kode

Og det er virkeligt simpelt. Rent faktisk kræver det slet ikke, at man kan kode.

Via Googles såkaldte API.AI kan man blot indtaste en række forskellige ord, og eventuelt hjælpe med at sætte dem i kontekst. Herefter klarer Googles software (i princippet) resten på egen hånd.

I videoen nedenfor udvikler Googles Sachit Misra en meget simpel service med navnet ‘Personal Chef’ på 15 minutter.

Personal Chef kan herefter kaldes frem via Google Assistant, og hjælpe dig med at finde opskrifter, baseret på ting du allerede har i køleskabet.

Fx kan assistenten forstå “Jeg vil have varm mad, der kan laves hurtigt”. Herefter spørger Personal Chef hvilke madvarer, man har, og efter man har svaret på dét, kommer den så med et forslag til en ret - i det viste eksempel en suppe. Men det er altså kun fantasien, der sætter begrænsninger for hvilke services, man kan udvikle.

Indtil videre lever Google Assistant i appen Allo, på Googles nye Pixel-telefoner, og på Google Home, som er en kombineret højttaler/mikrofon, tænkt til at bo på køkken- eller sofabordet.

Kaster du dig over at udvikle din egen assistent, vil den i første omgang dog kun virke på Google Home, men det er kun et spørgsmål om tid, før andre platforme understøttes. Indtil videre taler assistenten heller ikke dansk, men til gengæld femten andre sprog.

Skifter fra ‘mobile first’ til ‘AI first’

Selvom en digital assistent for mange kan virke helt overflødig, så er der ingen tvivl om, at der satses benhårdt på at gøre talestyring relevant.

Googles direktør Sundar Pichai, sagde i forbindelse med lanceringen af Google Pixel og Google Home, at “vi nu skifter fra en mobile first til en AI-first verden” - altså fra en mobil til en kunstigt intelligent verden.

Og her spiller Google Assitant en helt central rolle for firmaet.

Men Google ved også, at de ikke selv skal bygge alle de services, der skal gøre det attraktivt at hente information via talestyring i stedet for en skærm.

Derfor åbner de nu platformen, så alle kan bygge ovenpå - lidt på samme måde som da Apple lancerede App Store for en hel del år siden, hvor de mange apps var med til at gøre iPhone populær.

Blot en af mange platforme

Google er dog ikke kommet først til mølle.

Både Amazon, Apple og Microsoft har alle lignende tilbud, der gør det muligt at bygge ovenpå deres digitale assistenter Alexa, Siri og Cortana.

Apples Siri er dog den eneste der indtil videre taler dansk, selvom Googles assistent så småt er begyndt at svare på vores modersmål.

FacebookTwitter