Nu kan du rejse tilbage i tiden med Google Street View

Googles gadevisningtjeneste har nu åbnet for en ny funktion, der gør det muligt at bladre tilbage i tiden på Google Street View. Det virker også i Danmark.

Sådan så det ved Marmorkirken i København, før metrobyggeriet pløjede området op. (© Skærmdump fra Google Street View)

Hvis du længes tilbage til de gode, gamle dage, nærmere bestemt 2009 og 2010, kan du nu lade Google populære Street View-tjeneste give dig en tur rundt i byen, som den så ud, da Googles spøjse Street View-biler kørte i Danmark første gang.

I onsdags åbnede Google nemlig op for arkiverne, så det nu bliver muligt at se de billeder, Googles biler tidligere har taget, men siden erstattet med nye. Funktionen er integreret øverst til venstre i skærmbilledet i Streetview-laget hos Google maps, hvor brugerne kan klikke på uret og tage en tur i tidsmaskinen.

Googles tidsrejse virker også i Danmark, hvor man eksempelvis kan finde billeder af dengang i 2009, da der var træer på Kongens Nytorv og hvor Marmorkirken endnu ikke var omdannet til en støjende metrobyggeplads.

Virker kun nogle steder

Nogle steder har Googles biler tilsyneladende været forbi mange gange - andre steder ligger der kun billeder fra et eller to besøg af de løjerligt udseende Street View-biler med kamera på taget.

Googles biler begyndte at tage billeder rundt om USA i 2007, men funktionen åbnede først i Danmark i 2010. Siden har Googles ansatte været godt rundt i det danske landskab, og har sågar været en tur på kanalrundfart og i Fælledparken i København.

Nogle steder i verden anses Street View for at være yderst kontroversiel, og især Tyskland har kæmpet imod fotograferingen. Her stoppede Google med at fotografere i 2011, og måtte endda give tyskerne mulighed for at få sløret deres huse på samme måde, som Google slører ansigter.

Andre har dog dyrket Street View-funktionen som en sport, hvor folk kappes om at finde de sjoveste snapshots.

Facebook
Twitter