Nu kan du taste løs i virtual reality

Nyt prototype-keyboard vil gøre fysiske tastaturer virtuelle.

Det nye projekt lægger en grafisk version af tasturet der, hvor det virkelige tastatur er, og kan vise dine hænder, mens du taster. (© Logitech Pressebillede)

Virtual reality (VR) bruges primært til computerspil, men VR-producenten HTC og Logitech, der blandt andet producerer tastaturer og mus, vil med nyt samarbejde gøre det nemmere at udføre almindelige computeropgaver i den virtuelle virkelighed.

Det sker ved hjælp af et tastatur og en Vive Tracker-anordning, som hjælper VR-systemet med at placere det computerskabte tastatur ovenpå det virkelige.

Trackeren kombinerer virkelig og virtuel verden

Projektet kaldes Bridge og skal ifølge et blogindlæg - måske ikke overraskende - bruges til at bringe den fysiske følelse af at bruge et tastatur med ind i VR.

Det kan for eksempel bruges, når nettet skal surfes, til tekstbehandling og chat, eller i spil, hvor tastaturet bruges meget. Det har den fordel, at tasternes udseende kan skifte, alt efter hvilket program man bruger.

Brugeren af Bridge-kittet skal nok ikke være for selvbevidst, for den fysiske fremtræden vil helt sikkert vække opsigt i åbne kontormiljøer. (Foto: Logitech (skærmbillede) © Logitech (skærmbillede))

VR med virkelige katte og golfkøller

At Bridge-projektet er bygget på Vive Tracker-teknologien er ikke tilfældigt. Den lille sorte dims har nemlig netop til formål at bringe fysiske objekter ind i VR.

HTC selv foreslår, at man kan importere virkelige tennisketsjere og boldtræer til den virtuelle verden, men understreger, at kun fantasien sætter grænser.

Det er spilproducenten Triangular Pixels et eksempel på. I noget, der ligner en spøg, monterede de en tracker på deres kat, så den kunne dukke op i virtual reality, og de kunne undgå at træde på den, mens de testede deres spil.

Sammenlignet med det, må Bridge-projektet siges at være forholdsvis virkelighedsnært.

Det seneste af mange eksperimenter

Bridge-projektet er et eksempel på, at VR-virksomheder eksperimenterer med, hvordan virkeligheden og det virtuelle rum bedst smelter sammen. Bridge er indtil videre kun en test for 50 udvalgte udviklere, der får til opgave at bevise, hvordan et fysisk tastatur i den virtuelle verden kan udnyttes.

Du kan læse mere om eksperimenterende VR-teknologi, for eksempel i form af trædemøller og fuglesimulationer, i artiklen her - eller lytte til denne episode af P1-programmet Digitalt.