Nu kommer Google-uret

Internetgiganten kaster sig nu ud i den gryende smart-ur-krig med software til små gadgets. Flere store producenter er med.

I nær fremtid vil klokken være halv Google eller kvart i Apple, når elektronikgiganterne lancerer deres smarture (Foto: Motorola Mobility)

Den forestående invasion af smartphone-agtige ure rykkede i går et skridt nærmere, da internetgiganten Google endelig løftede sløret for sine planer for software til små, bærbare gadgets. Softwaren kaldes Android Wear og baserer sig på Googles Android-system, der i forvejen driver cirka 80 procent af alle de smarpthones, der sælges i verden.

Wear er dog målrettet småbitte skærme, som eksempelvis armbåndsure. Kendere af Googles produkter vil kunne genkende mange ideer fra appen Google Now på smartphones, der hele tiden forsøger at servere information, der passer til den situation, brugeren står i her og nu.

Det gør Now ved eksempelvis at overvåge mails, ting fra brugernes kalender, Google-søgninger og meget andet, der løbende resulterer påmindelser og tip om trafikkøer, valutakurser og flytider og alt mulig andet, som er relevante for brugeren her og nu.

Facebook
Twitter