Nu kommer HTCs Virtual Reality-brille også til salg

2016 tegner til at blive et sandt eldorado af briller til Virtual Reality. Forleden satte Facebooks Oculus deres VR-brille til salg. Nu følger HTC efter - men prisen er ukendt.

I år ventes en stribe VR-produkter at komme på markedet. De tre store, HTC, Sony og Oculus trækker for. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Forleden kunne Facebook-ejede Oculus løfte sløret for sine kommende - og længe ventede - VR-briller, og nu følger HTC så efter med en smule nyt om sine tilsvarende VR-briller, Vive.

Taiwan-selskabet vil sætte Vive-brillerne til salg den 29. februar - altså skuddag. Men der er fortsat ikke nyt om, hvad de kommer til at koste. VR-briller er dog foreløbig ikke et billigt produkt.

Da Oculus i sidste uge annoncerede salgsstarten for sine Rift-briller, stod det samtidig klart, at VR-fans nok er nødt til at putte lidt ekstra penge i sparegrisen, mens de venter på produktet.

Facebook betalte to mia. dollars for Oculus, der også er på vej på markedet med sine VR-briller. (Foto: Kevork Djansezian © Scanpix)

Oculus Rift kommer nemlig til at stå i 699 euro - altså mindst 5.200 kroner i Danmark, for et produkt, der er helt nyt og foreløbig uden meget indhold.

Ventes at blive en kostbar fornøjelse

HTCs Vive-briller ventes imidlertid at komme til at ligge i nogenlunde samme prisleje, men selskabet har ikke selv givet indikationer på prisen eller på, hvornår man kan forvente at få et sæt leveret.

Vive-brillerne er udviklet sammen med spiludvikleren Valve.

Forleden kom internetmarkedspladsen Amazon til at offentliggøre prisen på Sonys kommende VR-briller, der tidligere var kendt under navnet Project Morpheus. Sony har tidligere meldt ud, at selskabets VR-briller bliver betragtet som tilbehør til en Playstation og vil blive prissat derefter, og derfor kom det som et chok, da det stod klart, at prisen ville være over 5.400 kroner.

Sonys VR-brille bliver tilbehør til Playstation. Brillen er allerede fremvist vidt og bredt. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

Sony var dengang hurtige til at erklære, at VR-brillernes pris ikke var blevet meldt ud, og at prisen hos Amazon var en fejl. Sony har allerede mange gange fremvist brillerne på messer og ved andre begivenheder, men datoen for deres lancering er foreløbig ukendt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk