Nu kommer robotten med din pizza

Pizzakæden Domino's blander sig nu også i drone- og robotræset. Foreløbig er der dog kun blevet leveret én pizza med robotbud...

Når robotbudet kommer skal man indtaste en kode for at få fingrene i sin pizza. (Foto: mike curtain photography © mike curtain)

Hvis du hører til dem, der godt kan lide at bestille pizza fra sofaen og få dem leveret til døren, vil du måske en dag opleve, at det er en robot, som bringer ud.

I denne uge har pizzakæden Domino’s i Brisbane, Australien i hvert fald fremvist deres prototype af et robot-pizzabud, skriver MSN.

Der er tale om en firehjulet model, udstyret med laser, radar og vejfindings-software, og med en tophastighed på 20 km/t.

Når robotten ankommer til sin destination, skal kunderne indtaste en PIN-kode for at få adgang til rummet med den - forhåbentlig - varme pizza.

Robot forneden, pizza ovenpå

Robotten er udviklet i et samarbejde mellem Domino’s Robotic Unit (!) og firmaet Marathon Robotics, der normalt laver robotter til militæret.

Underdelen kommer fra Marathon, og indeholder motor, sensorer og styringssystem, mens overdelen basalt set er en pizza-luner i indpakning, så den ser ud som en venlig robot.

Der er ingen tvivl om, at det - som så mange andre drone- og robotter - er et eksperiment. Og der er afgjort ingen garanti for, at robotpizzabude nogensinde bliver hverdag.

Det lader dog til, at Domino’s i hvert fald har tænkt sig at udforske konceptet. De har også tidligere forsøgt sig med levering via drone.

Introducing the Domino's DomiCopter!