Nu satser Google helhjertet på virtual reality

Google opretter dedikeret virtual reality-afdeling, men firmaet oplyser ikke, hvad deres ambitioner er.

Virtual reality skal nu stå på egne ben hos Google. (© Google)

Virtual reality - eller blot VR - er af mange er udråbt som 2016s bedste bud på en teknologi, der kan få et egentligt gennembrud.

Samsungs Gear VR landede i slutningen af sidste år, Facebooks Oculus-brille er netop sat til salg, HTCs Vive er på vej og ligeså er Playstation VR.

Men også Google gør nu alvor af virtual reality og har derfor oprettet en dedikeret afdeling til teknologien.

I spidsen for projektet står Clay Bavor, som nu bærer titlen Vice President, Virtual Reality, Google.

Bavor har også før haft ansvar for VR hos Google men har samtidig også skulle tage sig af flere af Googles apps - nu er Virtual Reality hans eneste ansvarsområde.

Hvad vil Google med VR?

Hvad Googles virtual reality-ambition er, er endnu uklart.

Men i modsætning til de dyre løsninger, som Facebook og HTC kommer med, ville det ikke undre, at Googles fokus var at brede 360-graders oplevelser ud til så mange som muligt.

Firmaet har i flere år haft deres egen 'fattigmands-udgave' af en VR-brille i form af papæsken Google Cardboard, som fungerer ved, at man sætter sin smartphone ind i og bruger som skærm.

Cardboard er også en del af virtual reality-skoleprojektet Google Expeditions, som firmaet fremviste for danske elever i slutningnen af 2015.

I det hele taget var Google temmelig aktive indenfor VR i 2015.

På YouTube blev det muligt for alle at uploade og afspille 360-graders video, men Google havde også fokus på de professionelle og lancerede 'Jump'- en platform for kommercielle skabere af virtual reality.

16 GoPros i et stativ, skal gøre det muligt at skyde VR-video i høj opløsning. (© GoPro / Google)

I forbindelse med lanceringen af Jump, fremviste Google sammen med GoPro, en kameraløsning bestående af 16 GoPro-kameraer sat ind i et særligt kamerastativ, der gør det muligt at optage roterbare videoer i høj opløsning.

GoPro Odyssey - som er det officielle navn - kan dog ikke købes endnu.