Nu skal alle amerikanske drone-ejere registreres

Fra februar 2016 risikerer amerikanerne store bøder, hvis de ikke har registreret deres ubemandede fly.

Myndighederne vil have kontrol med alle privatejede droner, der flyver i amerikansk luftrum. (Foto: Seregalsv © Scanpix)

De amerikanske luftfarts-myndigheder, FAA, har besluttet, at alle private drone-ejere skal registrere deres fjernstyrede robotflyvere.

Registreringen gælder alle droner, der vejer mellem 250 gram og 25 kilo.

Det oplyser de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) i en pressemeddelelse.

Dermed følger FAA i grove træk de anbefalinger, som en række eksperter og droneproducenter anbefalede i november.

Skal selv registrere sig online

Registreringen skal foregå online og koster 5 dollars. De første 30 dage er det dog gratis, for at hjælpe det nye system på vej.

Når man har registreret sig med navn, hjemmeadresse og email-adresse, får man tildelt et unikt registreringsnummer.

Dette nummer skal herefter påsættes dronen, så myndighederne til enhver tid kan tjekke, hvem der ejer den pågældende flyver.

Nummeret følger piloten, så har man flere droner, skal det samme nummer på alle de flyvende maskiner.

Risikerer kæmpe bøde

Myndighederne regner med, at der alene op til jul vil blive solgt flere hundrede tusinde nye ubemandede fly (droner) i USA.

Og følger de mange nye drone-ejere ikke de nye regler, kan det blive en dyr fornøjelse.

Bliver man taget i at flyve drone, uden at den er registreret, risikerer man en bøde på op til 27.500 dollars (185.000 kroner).

Skulle man blive dømt for at have fløjet en drone uden tilladelse, risikerer man en bøde på op til 250.000 dollars (1, 7 millioner kroner) og tre års fængsel.

Minister: En drone-entusiast er en pilot

Med det nye registreringskrav og de høje bøder markerer myndighederne, at droner i luftrummet ikke er noget, man tager let på.

- Tag ikke fejl: drone-entusiaster er piloter, og med denne titel kommer et stort ansvar, siger den amerikanske transportminister Anthony Foxx.

- Registrering giver os mulighed for at kommunikere med disse brugere, så de kan operere deres ubemandede fly sikkert, fortsætter transportministeren.

Droner, der bruges til kommerciel flyvning, er i første omgang fritaget fra de nye regler, men der kommer særlige regler for disse i løbet af 2016.

Facebook
Twitter