Ny app skal hjælpe hjemløse i København

Appen Copenhelp fra det danske firma Zendesk viser blandt andet vej og afstand til nærmeste herberg.

Der er tusindvis af hjemløse i Danmark. Ny app skal hjælpe dem med at finde en varm seng. (© stock.xchng)

Når man står i silende efterårsregn eller vintermørkets kulde kan det være umådelig rart at vide, hvor man hurtigst finder tørvejr, et måltid mad eller en varm seng.

Det gælder naturligvis ikke mindst, hvis man er en af de cirka 6000 hjemløse i landet.

Der er heldigvis allerede mange der hjælper dem uden tag over hovedet, men nu får de hjemløse i hovedstadsområdet en ekstra hjælpende hånd - i form af en app.

Det danske it-firma Zendesk lancerer nemlig Copenhelp.dk, der skal gøre det nemmere for hjemløse at finde det nærmeste sted at varme sig, finde lidt mad eller et sted at sove.

"Hjælp til hjemløse giver god karma"

Appen viser ens placering når man åbner sitet, og viser vej samt afstand til nærmeste herberg eller til den destination, der bliver klikket på, skriver Zendesk i pressemeddelsen.

- Vi ved fra vores NGO-partner Elsk Byen, at mange hjemløse har mobiler, derfor kan denne app være en god hjælp for dem til at komme igennem vinteren. Vi ønsker at gøre noget for nogen der har det svært, når nu vi kan. Det er god karma, siger udviklingschef Jesper Hvirring Henriksen fra Zendesk i København.

Copenhelp er en dansk version af Link-SF, en tilsvarende app som Zendesk lavede sidste år til brug i San Francisco hvor firmaet har sit hovedkvarter.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1072089989508191

Facebook
Twitter