Ny Apple-computer koster op til 113.000 kroner

Apple har lanceret en ny iMac i en pro-udgave, der i den billigste version koster 43.000 kroner.

På ydersiden ligner den umiskendeligt en iMac. Dog er Pro-udgaven grå og ikke sølvfarvet. Indeni er det til gengæld en helt anden maskine. (© Apple)

Hvis du synes, den nye iPhone X er dyr, så skal du bare se prisen på Apples nyeste desktop-computer.

Firmaet har i dag lanceret sin første pro-udgave af alt-i-et computeren iMac, som får en startpris på 42.999 kroner. Det er altså for den mest skrabede udgave af iMac Pro, der, som navnet antyder, er designet til professionel brug.

For dine 43.000 kroner får du så en Mac med en 8-kernet Intel Xeon W processor, 32GB Ram og en 1 Terabyte SSD-disk. Grafikkortet er et Radeon Pro Vega 56 med 8GB hukommelse. Og så følger der jo altså også en 5K-skærm med, som computeren er bygget sammen med.

Hvis du blot er en helt almindelig computer-bruger, så siger disse specifikationer dig sikkert ikke så meget, og du er i den grad heller ikke målgruppen for den nye computer.

Kommer op over 100.000 kroner i dyreste udgave

Er du til gengæld en ægte pro, så kan du jo SLET ikke nøjes med de ovennævnte konfiguration.

Foretager du alle de mulige tilvalg, så kommer computeren til at koste — og hold nu fast — 113.519 kroner for at være helt præcis.

Så får du til gengæld en processor med 18-kerner, 128 GB ram og 4 Terabyte SSD-lagerplads. Grafikkortet får i den dyreste version også et skud opad og er et Radeon Pro Vega 64 med 16 GB ram.

Vælg rigtigt første gang - dele kan ikke skiftes

Inden man falder helt ned af stolen over, hvor dyr computeren er, så er det værd at nævne, at computeren er tiltænkt professionel video-, grafik- og musikproduktion, som allerede i dag foregår på virkelig dyre computere.

Derudover er det nye monster tiltænkt virtual reality-produktion. Apple har samtidig opgraderet sit videoredigeringsprogram Final Cut Pro, så det nu understøtter 360 graders video.

Uanset hvad ens professionelle behov er, så skal man helst sikre sig at vælge den rigtig model i første hug. Der er nemlig ingen mulighed for selv at opgradere computeren efterfølgende.

Dog kan der tilføjes mere ram, hvis man betaler en autoriseret reparatør for at gøre det.

Opdateret: Tilføjet at ram kan opgraderes hos en autoriseret reperatør.

Facebook
Twitter