Ny cykellås kommer uden nøgle

Cykellåsen Bitlock lukker sig selv op, når du nærmer dig din cykel.

Bitlock er en smart-lås til din cykel. Den låser sig selv op når du nærmer dig cyklen, hvis du har den tilhørende app åben på din telefon. (© Bitlock.co)

Kunne det ikke være rart, hvis man bare kunne gå hen til sin cykel og tage låsen af, uden at skulle finde nøglen frem?

Det scenarie kan snart blive til virkelighed.

Bitlock, som den smarte cykellås er blevet døbt, er netop nu ved at blive finansieret på crowdfundingsiden Kickstarter.

Låsen 'taler' sammen med din iPhone eller Android-telefon og noterer selv, når du er inde for en meters penge af cyklen, hvorefter den låser sig selv op.

Tilhørende app med mange muligheder

I den medfølgende app har du også mulighed for at give andre tilladelse til at låse din cykel op. Så kan du nemt låne din cykel ud, uden at man skal mødes for at overrække nøglen.

Ud over det indeholder app'en en række andre funktioner.

Eksempelvis noterer app'en via GPS hvor din cykel holder, og du kan også bruge den til at indsamle data om hvor meget du cykler, hvor mange kalorier du forbrænder og hvor meget CO2-udledning du har sparet miljøet for ved at cykle i stedet for at tage bilen.

Kommer med bankgaranti og 'ekstra nøgle'

Og så er der jo lige det med sikkerheden.

Bitlock siger selv, at den kryptering låsen bruger, er den samme, som bruges til netbank.

Ligeså har de taget højde for at ens mobil kan løbe tør for strøm.

På låsen sidder der to små knapper, som man kan åbne låsen med, ved at indtaste en kombination, som man selv har valgt. Selve låse-mekanismen kører 5 år på et batteri.

På gaden i 2014

Projektet er netop nu i fuld sving med at blive finansieret på Kickstarter, hvor man kan sikre sig en plads forrest i køen, når Bitlock, efter planen, er klar til levering i midten af 2014.

Der er i skrivende stund 15 dage tilbage af den måned-lange indsamling, og tæt på 75 procent af de 120.000 dollars som firmaet bag projektet, Mesh Motion, søger at indsamle, er nu i hus.

Men som altid med crowdfunding-projekter på Kickstarter, så skal det fulde beløb samles ind, før udviklerne af produkterne ser en krone - ellers bliver pengene som folk har støttet med, refunderet.

Facebook
Twitter