Ny Dropbox-funktion løser pladsmangel på computeren

Project Infinite løser problemet med at man har rigeligt plads i skyen og for lidt plads på pc'en.

Mange nye computere har ikke ret meget lagerplads. Det problem søger Dropbox at løse med deres nye Projekt Infinite. (Foto: Radek Grzybowski © Radek Grzybowski)

Du har købt en ny dyr computer med 256 gigabyte lagerplads, men dine filer i skyen fylder 500 gigabyte. Hvad gør du?

Det kunne lyde som en gåde, men for mange er det en hel reel problemstilling.

Nu søger cloudfirmaet Dropbox at løse problemet en gang for alle via et koncept, de kalder Project Infinite (Projekt Uendelig).

Alle dine filer er der - men fylder ingenting

Konceptet er super simpelt.

Alle de filer du har liggende i din Dropbox, kan du se i stisystemet på din pc eller Mac. Men kun de filer du ønsker, skal ligge fysisk på computeren optager faktisk plads. Disse er markeret med det grønne tjek-mærke Dropbox allerede bruger til at signalere, at en fil er synkroniseret med Dropbox' servere.

De resterende filer er reelt blot en genvej til dine filer i skyen, og vil fremover være markeret med et lille sky-ikon. Skal du arbejde på en af de filer, åbner du den på samme måde, som du ville gøre med en lokalt placeret fil. Og når du saver, så er det hele gemt i skyen igen.

Og wupti, så længe du har forbindelse til internettet, så er problemet med for lidt lagerplads på computeren løst, og du behøver i princippet aldrig at logge ind på Dropbox igen.

Intet ord om hvornår det bliver rullet ud

Project Infinite er netop blevet fremvist på en konference i London, men indtil videre er der ikke nogen information om, hvornår den nye funktion bliver rullet ud til kunderne.

Ligeledes er det uklart, om det kun er til business-kunder, eller om det også gælder alle de almindelige forbrugere, der hoster op med 75 kroner om måneden, for 1 terabyte lagerplads på Dropbox servere.

Facebook
Twitter