Ny kæmpe-telefon passer næsten i kinesiske lommer

Xiaomi er klar med en 6,44 tommer monster-phablet, der har fået det velklingende navn MiMax. Indtil videre er telefonen dog forbeholdt det asiatiske marked.

Mere end 17 centimeter lang, er den nye MiMax fra den kinesiske mobilproducent Xiaomi. (© Xiaomi)

Nye smartphones har efterhånden så få banebrydende features, at det er svært for producenterne at finde på nye tunge salgstricks.

Men tilsyneladende er der to af de gamle, der altid virker: Stor skærm og tynd profil.

Og det er da lige netop den cocktail, som det kinesiske mobilfirma Xiaomi har mikset i deres nyeste mobilskud, MiMax.

6,44 tommer kæmpestor er skærmen på den over 17 centimeter lange telefon, der til gengæld kun er 7,5 millimeter tyk (eller tynd).

Ligner det billede, man har set før? (© Xiaomi)

I tillæg giver den store æske mulighed for at smække et tilsvarende stort batteri i.

Hele 4850 MaH er batteriet, hvilket er mere end 75 procent større, end det der sidder i den største iPhone (uden at det kan oversættes direkte til, hvor langt telefonen løber på literen.)

Derudover kommer MiMax med hvad man kan forvente af processor, kamera og fingeraftrykslæser i en moderne smartphone, mens skærmen i de foreløbige specifikationer blot beskrives som "super large".

Det er prisen til gengæld ikke. Kun 1499 kinesiske yuan (1.500 kroner) skal man fiske op ad lommen, for at gøre plads til den billigste udgave af MiMax.

Ikke i Europa - endnu

Som altid - indtil videre - er Xiaomis telefoner forbeholdt det asiatiske marked. Det på trods af at firmaet flere gange har truet med snart at udvide til vesten.

Det er der måske også ekstra god grund til at gøre nu, da den kinesiske himmelstormer, selv er blevet overhalet indenom af andre kinesiske mobilfirmaer som Oppo og Vivo.

Samtidig har Xiaomi på det seneste haft mere end svært ved at nå salgstal, der retfærdiggør firmaets anslåede markedsværdi på godt 46 milliarder dollars.

MiMax rammer det kinesiske marked den 17. maj. Spørgsmålet er så bare, om den kan være i de kinesiske lommer?

Facebook
Twitter