Ny PlayStation hedder Pro

Den opdaterede PS4 får flere grafiske muskler og lander på hylderne til november.

Den nye PlayStation Pro har stærkere hardware under køleren

Rygterne har svirret længe om, at en ny og stærkere PlayStation 4 var på vej. Onsdag aften løftede Sony så sløret for, hvad konsollen kan, og hvad den skal hedde.

Navnet er PlayStation 4 Pro - og ikke ”PlayStation Neo”, som den indtil nu har været kendt under - og den er særligt rettet mod hardcore gamere, der drømmer om krystalklare billeder og har skærmen, der kan udnytte Pro'ens ekstra kræfter.

Mere teknologi under motorhjelmen

PS4 Pro ser ikke radikalt anderledes ud end PlayStation 4, men under motorhjelmen er ressourcerne større med en grafisk processor, der ifølge Sony kan udnytte de nyeste 4K-skærme og HDR - og kan presse grafik op til de forjættede 3840x2160 pixels med høj frame rate, der skulle give ultraklare billeder og en mere intens spiloplevelse.

Man kan dog også udvide til PlayStation 4 Pro uden en 4K-skærm, for systemet er klogt nok til registrere hvilken type skærm, der er tilknyttet. Så har man endnu ikke opgraderet til 4K (og hvor mange har det?), så kan systemet udnytte den bedst mulige opløsning på dit HDTV.

Udover bedre grafik følger der også en 1 TB harddisk med til konsollen.

Nye tekniske muligheder

Den nye PlayStation 4 Pro er ikke en ny konsol-generation, og derfor skal man ikke pludselig ud og investere i en hel ny spilsamling. Den er bygget til at kunne køre tidligere PlayStation 4-spil, mens nye spil fra starten vil kunne udnytte de ekstra ressourcer.

Samtidig tillader systemet også, at tidligere gemte spil og personlige indstillinger kan overføres fra PlayStation 4 til PlayStation 4 Pro.

Ved fremvisningen præsenterede Sony mange titler – både nye og ældre for at vise, hvad det nye hardware kunne præstere – nogle mere overbevisende end andre.

Det er tydeligt, at forbedringerne primært er rettet mod et kræsent gamer-publikum, og det er nok tvivlsomt, om den almindelige bruger vil få brug for forbedringerne.

Den nye konsol vil også give mulighed for at streame video i 4K, hvis man har en internetforbindelse, der kan levere så meget data. Netflix og YouTube arbejder sammen med Sony om at producere apps til PS4 Pro, der kan udnytte den nye højere opløsning.

PlayStation 4 Pro udkommer den 10. november og er prissat til 399 Euro. Den almindelige PlayStation 4 vil stadig være i salg til 299 Euro.

Facebook
Twitter